XS
SM
MD
LG

Borac bolji od Zrinjskog

Rukometaši Borca m:tel prvi su polufinalisti Kupa Bosne i Hercegovine! Banjalučani su nadigrali Zrinjski rezultatom - 20:15 (12:7). Foto: MONDO/Bojan Jakovljević Na završnom turniru Kupa BiH u banjalučkom "Boriku", tim Bojana Unčanina je bio mnogo kvalitetniji od mostarskih "plemića" i zasluženo izborio plasman u finale!

Poslije tvrdog početka u kojem je viđeno samo dva pogotka za sedam minuta (1:1), Banjalučani su stisli odbranu i ponajviše zahvaljujući golmanu Bojanu Ljubišiću, koji je u prvom dijelu zabilježio 10 uspješnih intervencija, počeli da stiču solidnu razliku. U 18. minutu razlika je narasla na četiri gola, pet minuta kasnije bilo "plus šest" (11:5), da bi na poluvremenu rezultat iznosio 12:7 pogotkom Vedrana Delića iz sedmerca u posljednjim sekundama.

U nastavku su sjajno branili golmani oba tima, odbrane su takođe bile izuzetno čvrste, ali nijednog trenutka pobjeda Banjalučana nije dolazila u pitanje. Unčaninov tim je bez većih problema zadržao prednost i skinuo "krunu" aktuelnom osvajaču trofeja. Prvo ime crveno-plavih bio je golman Bojan Ljubišić sa 16 odbrana! U drugom polufinalu snage će odmjeriti Konjuh iz Živinica i visočka Bosna, a taj meč na rasporedu je od 19. 30 časova.

Izvor: mondo.ba