XS
SM
MD
LG

Fočaci sačuvali obraz

U utakmici koja za ekipu Sutjeske nije imala poseban rezultatski značaj osim prestiža, a za goste iz Doboja je bila izuzetno važna u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, na kraju je sve završeno podelom bodova. Pre početka a i za vreme ovog susreta bilo je dosta nagađanja i zlonamernih tvrdnji o prepuštanju bodova od strane igrača Sutje ske ekipi Sloge.

Fočaci su ostali dosledni do kraja i u uzbudljivoj završnici su uspeli da anuliraju vođstvo gostiju od dva gola predno sti i sačuvaju obraz.Jedan od najzaslužnijih za osvojeni bod nakon velike borbe u ovom meču je Zoran Milić mladi fudbaler Sutjeske, sanirao je povredu koja ga je mučila većim delom sezone, ušao je u igru sredinom drugog dela ,asistirao je kod oba gola domaćeg tima i dao veliki doprinos što je njegov tim ostao neporažen .

- Zaista prijaju sve pohvale, ali ja smatram da smo do izjednačenja došli zalaganjem i borbenošću cele ekipe i kolektivno dobre igre u završnici utakmice. Igrao je naš tim dobro tokom celog susreta ali nažalost sredinom prvog dela u samo osam minuta napravili smo dve velike greške, u zadnjoj liniji, što su gosti iskoristili i stigli do ubedljive prednosti od dva gola. U otvorenoj igri napravili smo dosta povoljnih prilika, ali tek u poslednjih desetak minuta meča smo postigli golove i zasluženo stigli do nerešenog rezultata što je i najrealniji ishod ovog meča. Gosti iz Doboja su pokazali da su dosta bolja ekipa nego što to njihov položaj na tabeli govori .Bili su blizu osvajanja kompletnog plena što bi im mnogo značilo u završnici  plej auta  i skoro im obezbedilo  opstanak. Naš tim  je pokazao karakter ,ostali smo dosledni, bez obzira što smo u proteklom kolu protiv Napretka koji je takođe „davljenik „ rešili definitivno opstanak u prvoligaškom karavanu. Dali smo sve od sebe u susretu protiv Sloge i svima skrenuli pažnju da je Sutjeska ozbiljan klub koga ne intersuju kojekakve izmišljene priče i zakulisne radnje ,tako je bilo u proteklom periodu što je potvrđeno u nekoliko prošlih šampionata I lige RS i tako će biti uvek u budućnosti, zaključio je perspektivni fudbaler Sutjeske Zoran Milić

Utakmica u Foči  između Sutjeske i Sloge je bila jedana od najznačajnijih u osmom kolu doigravanja za opstanak .Iz tog razloga za glavnog sudiju ovog meča je određen Luka Bilbija trenutno najbolji prvoligaški sudija RS. Po za vršetku meča predstavnici domaće ekipe,  a i gostiju iz Doboja su čestitali Bilbiji na odličnom suđenju u ovom susretu  .Predsednik Sutjeske Rade Vasiljević je istakao da je ovaj mladi sudija pravi primer da suđenje u RS  napreduje.

- Bilibija nije slučajno proglašen najboljim sudijom RS ,sve svoje sudijske kvalitete je pokazao u susretu između našeg tima i Sloge.Zaista je potvrdio da suđenje na teritoriji RS ide uzlaznom putanjom što pobo ljšava i kvalitet fudbala-rekao je Vasiljević

Luka Bilbija sa pomoćnicima


Željezničar Sport Team 1 : 1 Napredak
Sutjeska 2 : 2 Sloga
Kozara 1 : 0 Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar Sport Team 30 9 7 14 34
2 Sutjeska 30 8 10 12 34
3 Kozara 30 8 10 12 34
4 Sloboda 30 9 6 15 33
5 Napredak 30 6 9 15 27
6 Sloga 30 5 10 15 25