XS
SM
MD
LG

Tumba veruje u Crnu Goru

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sutra  će u Zenici igrati prijateljsku utakmicu sa domaćom selekcijom. Igrači Ljubiše Tumbakovića su danas, u vreme sutrašnjeg  meča imali službeni trening, na stadionu Bilio polje.  Ovaj meč Crna Gora će igrati bez nekoliko standardnih i najboljih igrača, ali bez obzira na to smatraju da mogu da se na pravi način suprotstave izabranicma Roberta Prosinečkog.

To je uostalom i rekao selektor Crne Gore, nekadašnji trener Partizana Ljubiša Tumbaković. Konstatovao je da su oslabljeni, ali da mogu do povoljnog rezultata. Njegova ekipe je ove godine imala dva prijatelsjka susreta. Oba su završena remijem. Bilo je 0:0 protiv Kipra u Nikoziji i 2:2 sa Turcima u Podgorici.

Ljubiša Tumbaković na pres konferenciji koja je održana pre zvaničnog treninga nije mogao novinarima iz bh izdiktirati sastav, ili nije želo. Podvukao je da ima neke dileme i da će odluku ko će na teren doneti pred sami početak meča.

- Kao i ostali selektori imam problema u ovim terminima, sa odzivima igrača. Neke klubove ne puštaju, jer nije zavnični termin, a mnogi su i umorni jer je sezona bila duga. Imamo i povređenih i opersianih igrača. Zbog toga ću priliku dati nekim mlađim fudbalerima. To je njihova šansa da se nametnu i pokažu da možemo u budućnosti računati na njih, rekao je Ljubiša Tumbaković. 

Selektor Crne Gore je podvukao da i protiv Bosne i Hercegovine, ali i u narednom pripremnom  meču sa Slovenijom, ide na rezultat. 

- Nisu ovo utakmice bez rezultatskog značaja. Ovo je prilika da igrači koji manje igraju, ili nisu imali prilike da izađu na teren  pokažu sada kvalitet i  nametnu se, rekao je Tumbaković. 

Govoreći o timu Bosne i Hercegovine Tumbaković je istakao:

- Pratim ja sve utakmice selekcija iz regiona,a najlepše je kada se sastanu komšije. Lepo je da se pravi rivlastvo i da igramo jedni protiv drugih. Posebno cenim bh tim. Imate odlične igrače i dobro ukomponovan tim. Iskreno mislio sma da idete sigurno na Svetski šampionat. Prava je šteta ste napravili propuste sa Kiprom, poraženi i onaj remi sa Grcima. Nisma verovao kad sam čuo za te rezultate. Bili ste u tim susretma bolji i trebali ste izboriti nastup u Rusiji. Znam da Bosna i Hercegovina i sada ima veliki broj fudbalera koji zavređuju pažnju i mislim da će meč biti odličan, rekoa je bh medijima Ljubiša Tumbaković.

Jednodušna ocena bh novinara  je da bez obzira na to što neće biti glavnih crnogorskih zvezda, južni bh sused ima veoma respektabilnu selekciju. Imena poput Marušića iz Lacija, Kosovića i Jankovića iz Partizana, Hakšabanovića, igrače Vest Hema, Bećiraja iz Mehelena, Mugoše, člana južnokoreksog Inčona garantuje da će navijači u Zeniic imati prliku da gledaju dobar fudbal. 

Da su se dobro informisali o crnogorskim igračima navodi i podatak da znaju i detalje o starostima igrača. Tako navode da je u timu Ljubiše Tumba kovića i Zorana Bate Mirkovića najstariji Fatos Bećiraj sa 30 godina,a najmlađi igrač novog šampiona Sutjeske iz Nikišića Stefan Lončar.

Meč BiH - Crna Gora igra se sutra od 18 časova. 

Ljubiša Tumbaković