XS
SM
MD
LG

Dva zlata Trebinjkama

Članovi Kluba vodenih sportova /KVS/ „Leotar“ Helena Lakić i Teodora Kraljević okitile su se zlatnim medaljama na Ljetnom prvenstvu Republike Srpske u plivanju u Banjaluci. 

Helena je postala prvakinja RS na 100 metara leđno, a Teodora na 100 metara prsno u kadetskoj kategoriji.

Helena se okitila i srebrom na 50 i 200 metara prsno i bronzanim medaljama na 200 i 50 metara leđno u kadetskoj kategoriji.

Pored zlata u kadetskoj kategoriji, Helena je osvojila i bronzanu medalju na 100 metara leđno u apsolutnoj kategoriji.

Boje KVS "Leotar" je, pored Helene i Teodore, predstavljao i Filip Piljević, koji se nije okiti medaljom, ali je u svojim disciplinama postavio lične rekorde.

Iako su na prvenstvo RS, zbog školskih obaveza, maturskih svečanosti i povreda, otišli brojčano „desetkovani“, mala četa KVS "Leotar" je uspjela da zauzme četvrto mjesto po ukupnoj statistici medalja na prvenstvu.

Ispred mladih plivača iz Trebinja su bili klubovi iz Banjaluke - "Olipm", "22. april" i "Mladost".

Ovogodišnje Ljetno prvenstvo RS u plivanju je okupilo oko 200 plivača iz devet klubova.

"Ove godine, Ljetno prvenstvo RS je za nas zakazano u vrlo nepovoljnom terminu, jer nismo odradili ni jedan trening u bazenu, za razliku od prethodnih godina kada su takmičenja bila krajem juna i počekom jula. S obzirom na pomenute okolnosti, plivači su 'lavovski' oderadili takmičenje i čestitam im na postignutim rezultatima", istakao je Veljko Piljević, trener u KVS "Leotar".

Izvor: Trebinje live 

KVS Leotar