XS
SM
MD
LG

Pobjeda za kraj

Fudbaleri dobojske Sloge časno su se oprostili od svojih navijača nakon dobre igre i pobjede nad direktnim rivalom za ispadanje ekipom Napretka. Novim bodovima Dobojlije su prepustili fenjer svojim gostima, ali kako je najavljeno da će banjalučki Borac biti vvraćen u Prvu fudbalsku ligu RS, to bi značilo da će u niži rang obje ove ekipe. Uostalom, treba sačekati posljednje kolo i konačne odluke nadležnih fudbalskih organa. Utakmica nije mogla bolje da počne za domaćina jer je Gavrić već u 2. minutu nakon gužve pred golmanom gostiju uspio da ubaci loptu u mrežu. Očekivalo se da će to biti injekcija za nove atake ka golu Arnautovića ali gosti su postepeno sredjivali svoje redove i preuzimali inicijativu, Nekoliko ozbiljnih prilika imali su Zekić i Mitrović ali ovaj put nagolu Sloge zablistao je poletarac Jupić koji je izvrsno intervenisao

U drugom poluvremenu gosti ozbiljno prijete i stvaraju povoljne prilike ali Jupić je bio nerješiva enigma za njihove namjere. I kako to obično biva nakon propuštenih prilika gostiju domaći se raduje. Naime, u 68. minutu Željko Radovanović u stilu velikog majstora iz slobodnog udarca sa 25 metara žalje loptu u lijevi golmanov ugao i tada je sve bilo riješeno.Gosti iz Šepka pokazivali su sve više nervozu, a rezultat njihovog načina provokacija bio je drugi žuti karton za Mitrovića tako da su ostali sa igračem manje ali i još jednim golom u njihovoj mreži. Brzonogi Gavrić umakao je odbrani Napretka u 86. minutu, prevario Arnautovića i postavio konačan rezultat utakmice. Gledaoci su na kraju ispratili svoje ljubimce aplauzom u iščekivanju da li će u narednoj fudbalskoj sezoni na Lukama gledati prvoligaške ili drugoligaške ekipe.

Sloga - Napredak 3:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Gavrić 2, 2:0 Radovanović 68. 3:0 Gavrić u 86. minutu. Stadion Luke. Gledalaca 150. Sudija: Sladjan Došlo (I. Sarajevo). Pomoćnici: Grubačić i Vujadin (Sarajevo). Žuti kartoni: Janković, Lazić, Lukić, Hozić (Sloga), Mitrović, Zekić (Napredak) Crveni karton: Veljko Mitrović (Napredak) 78.minut.

SLOGA: Jupić , Janković , Hadžimujić , Lazić  (od 88. Aličić), Gavrić , B. Lukić  (od 80. Andrić), Blagojević , Ćebić , Hozić , Radovanović , (od 89. Grahovac), Ristić .

NAPREDAK: Arnautović , Sladoje , Lukić  (od 46. Trifković ), Jevtić , Mijailović , Zarić , Zekić (od 75. Marić), Mitrović , Jovanović , Milošević , Matić .

Igrač utakmice Mirano Jupić (Sloga).

Detalj sa utakmice Sloga-Napredak


Željezničar Sport Team 2 : 3 Sloga
Napredak 0 : 1 Sloboda
Sutjeska 2 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 32 9 10 13 37
2 Kozara 32 9 10 13 37
3 Željezničar Sport Team 32 9 7 16 34
4 Sloboda (-6) 32 11 6 15 33
5 Sloga 32 7 10 15 31
6 Napredak 32 6 9 17 27