XS
SM
MD
LG

Danci kaznili promašaje Perua (video)

Fudbaleri Danski pobedili su reprezentaciju Perua sa 1:0 u 1. kolu grupe C Svjetskog prvenstva u Rusiji.

 

Selekcije Perua i Danske zatvoriće prvo kolo grupe C, u kojoj je ranije danas Francuska sa 2:1 pobedila Australiju, a Argentinci su u grupi D remizirali sa Islanđanima 1:1. Peru se vraća na Mundijal posle 36 godina i ti u im je i kapiten Paolo Gerero, kome je FIFA smanjila kaznu za korištenja kokaina. Utakmicu na stadionu u Saransku sudiće Bakari Gasama iz Gambije, a sastavi ekipa su:

PERU (4-2-3-1): Galase - Advinkula, Ramos, Rodrigez, Trauko - Tapija, Jutun - Kariljo, Kueva, Flores - Farfan.

DANSKA (4-3-3): Šmajhel - Dalsgard, Kjer, Kristensen, Larsen – Dilejni, Eriksen, Kvist - Poulsen, Sisto, Jorgensen.

Obe ekipe su krenule otvoreno u meč, a prvi je zapretio Peru preko Jotuna, no Šmajhel lagano brani njegov šut. Peruanci su preuzeli kontrolu nad utakmicom i oni su ekipa koja više napada. Danci su imali veći posed lopte i u ovom periodu stvarali su više šansi, ali se i dalje igra bez golova. Pokušali su Danci iz slobodnog udarca da savladaju Galesea, ali golman Peru je bio na pravom mestu. Zbog povrede Kvista, na teren je morao ući Šone.

 Ponovo se koristio VAR i kao i danas, sudija je nakon gledanja snimka dosudio penal za Peru, a Kueva je loptu prebacio daleko iznad gola. 

 

Danci su imali incijativu na startu drugog poluvremena, a Peruancima je izgleda i dalje misle o promašenom penalu. Veliki priliku imao je Flores, no spetljao se u odlučujućem trenutku i lopta je otišla pored gola.

GOOOOOOOOL! U sledećem napadu Poulsen je na asistenciju Eriksena pogodio za 1:0 i tako kaznio promašaje Peruanaca.

 

Flores je imao novu priliku, ali je ponovo bi neprecizan. Umesto njega je ušao Gerero i brzo stvorio priliku. Stvarao je Peru šanse, no nisu mogli savladali Šmajhela. Gerero je uputio sjajan šut petom, ali je lopta otišla pored gola.

 

 

Guerrero back heel shot misses by inches vs Denmark from r/soccer

 

Kod Danaca Zenka je ušao umesto Kristiansena, a Ruidiaz je zamenio Farfana. Kasnije je Akino zamenio povređenog Tapiu. Peru je napravio potpunu opsadu gola Danske, ali Skandinavci su se odbranili i došli do veoma vredna tri boda.