XS
SM
MD
LG

Kolarova strela srušila Kostariku

Reprezentacija Srbije je pobedom otvorila takmičenje u grupi E Svetskog prvenstva u fudbalu savladavši Kostariku sa 1:0. Otvoreno su obe reprezentacije počele ovaj meč. Te već u prva dva napada stvaraju po jednu priliku pred protivničkim golom, ali iz oba ta napada lopte odlaze u korner, te se završava bez većih opasnosti po golmane, Vladimira Stojkovića i Kejlora Navasa.

Nekako je nakon tog perioda bilo znatno manje uzbuđenja, pa poslije odličnog početka mogla se gledati uglavnom fudbalska uspavanka, sa tek po nekim šutem ka protivničkim golom.  U finišu poluvremena Sergej Milinković-Savić pokušava sjajnim makazicama, ali  Kejlor Navas zaustavlja taj šut.

U toj situaciji pomoćni sudija je podigao ofsajd zastavicu, a ponovoljeni snimak je pokazao da se radi o jako diskutabilnoj situaciji.

Drugo poluvreme Srbija otvara mnogo bolje. U 50. minutu Aleksandar Mitrović ima fenomenalnu šansu. Izašao je oči u oči sa Kejlorom Navasom, ali golman Real Madrida je još jednom na visini zadatka.

Ništa, ipak, ni Kejlor Navas nije mogao u 56. minutu meča. Fenomenalno je slobodan udarac izveo Aleksandar Kolarov i neodbranjivo, uz samu stativu, zatresao mrežu Kostarikanaca za vodstvo Srbije od 1:0.

 

Kolarov abusando pic.twitter.com/e3Eq1H2354

— Sterling de Marichalar (@sterlingmrch) 17. јун 2018.



 

 

Nije dugo čekao Oskar Ramirez, selektor Kostarike. Ubacio je napadača Žoela Kempbela, i pokušao da atakuje ka golu Orlova. Upravo je napadač Arsenala koji godinama luta po pozajmicama bio u šansi, uspio je da se oslobodi Milenkovića, ali se stoper Srbije vratio i izblokirao taj šut.

Novu veliku šansu Srbija ima preko Tadića i Kostića. Ovaj prvi je sa desne strane uočio Kostića u srcu kaznenog prostora, a Kejlor Navas je jedva vrhovima prstiju dohvatio tu loptu, taman toliko da onemogući Kostića da postigne gol.

U sudijskoj nadoknadi vremena Kostarika ima posljednju šansu na meču. Šut Brjana Ruiza je izblokiran, a onda je nemoguće promašio Bolanos, no svakako je bio u ofsajdu, pa je propala i posljednja šansa da Kostarika stigne do boda protiv Srbije u ovom meču prvog kola na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

KOSTARIKA - SRBIJA 0:1 (0:0)

Samara Arena Gledalaca: 40 000 Sudija: Malang Diedhiou ( Senegal) Strijelci: 0:1 Kolarov 56 Žuti kartoni: Calvo, Guzman (Kostarika), Ivanović, Prijović (Srbija)

KOSTARIKA :Navas - Gonzales, Duarte, Akosta, Gamboa, Kalvo - Guzman, Borhes, Ruiz, Venegas - Urenja.

Srbija: Stojković, Tošić, Milivojević, Ivanović, Mitrović (od 89. Mitrović), Tadić (od 83. Rukavina), Kolarov, Milinković-Savić, Milenković, Matić, Ljajić (od 70. Kostić) 

 

FOTO:fifa.com


Kostarika 0 : 1 Srbija
Brazil 1 : 1 Švajcarska
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Srbija 1 1 0 0 3
2 Brazil 1 0 1 0 1
3 Švajcarska 1 0 1 0 1
4 Kostarika 1 0 0 1 0