XS
SM
MD
LG
18.06.2018 Administrator DC

Kolarov preslikao Mihajlovića

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković, inače najtrofejniji trener Partizana, za podgoričke Dnevne novine komentarisao je utakmicu Srbija - Kostarika. Njegovo viđenje meča prenosimo u potpunosti:

Svi smo čekali Srbiju. I ugledali smo je! “Orlovi” su znali šta hoće u svakom trenutku. Bili su disciplinovani, borbeni, psihološki pripremljeni nevjerovatno dobro… Krle zaslužuje čestitke, jer je neutralisao igru protivnika.

Malo me iznenadio sa Ljajićem na krilu, uprkos tome što je Adem ulazio unutra. Međutim, to su neke finese i taktičke varijacije. Bez dileme, Srbija je nevjerovatno jaka u veznom redu i lako može da mijenja sistem.

Gol je bio maestralan. Dodir klase. Sa prijateljima sam gledao utakmicu, a čim je Kolarov pogodio mrežu, jedan od drugara je rekao ‘Vidi, evo ga Siniša’. Naravno, aludirao je na Mihajlovićev gol protiv Irana na Svjetskom prvenstvu 1998. Slični su igrači, imaju tu dominaciju u pasu, šutu, centaršutu…

Naravno, Aleksandar Mitrović je mogao ranije da pogodi, ali Mitar je odradio utakmicu. Vrijedan je, radan, pravi je špic. A najvažnije za gol igrača je da je ulazi u šanse. Pogodiće drugi put, jer se nalazi u sjajnoj formi pošto ga je Jokan “oživio” u Fulamu.

Šampion svijeta je u evidentnoj krizi. Reprezentativci Njemačke su vodeći u svojim klubovima, ali očigledno to nije dovoljno za reprezentaciju. Nešto ne štima i Joakim Lev mora da mijenja. Imali su dominaciju, ali zabrinjava realizacija. Međutim, najveći problem je to što su ostavljali mnogo prostora Meksikancima. Bukvalno su ih dva tri puta častili praktično pogodak.

Ali, grupa aktuelnog šampiona je takva (Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja) da sve može preko noći da se promijeni.

Brazil Švajcarska 1:1? Rezultat ne ide Srbiji u prilog nikako. Švajcarci su se izborili za rezultat i svaka im čast na tome. Nejmar i drugovi su bili previše opušteni i samouvjereni. To nikada nikome nije donijelo nešto dobro.

Do sada sam utakmice gledao na televiziji, ostao sam bez daha samo na meču Španija Portugal, ali od 19. juna se sa saradnicima iz reprezentacije Crne Gore selim u Rusiju da osjetim magiju Mundijala.

Ljubiša Tumbaković