XS
SM
MD
LG

Englezi uz dosta muke bolji od Tunisa (video)

Fudbalska reprezentacija Engleske, uz dosta muke, savladala je selekciju Tunisa sa 2:1 u 1. kolu Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

 

Belgijanci su sa 3:0 pobedili Panamu, a sada predstoji isti zadatak pred Englezima protiv Tunisa. Možda i sastav Engleske sa najmanje zvučnih imena u zadnjih nekoliko godina, ali Sautgejt računa da će timski doći do odličnog rezultata. Kolumbijac Vilmar Roldan sudiće ovaj meč u Volgogradu, a selektori su izabrali ove igrače za početak meča:

TUNIS (4-3-3): Hassen - Bron, S. Ben Jusef, Ali Malul, Merija - Škiri, Badri, Sasi - F. Ben Jusef, Hazri, Sliti.

ENGLESKA (3-1-4-2): Pikford - Voker, Stons, Megvajer – Henderson - Tripijer, Dele Ali, Lingard, Jang - Sterling, Kejn.

Već na startu Sterling i Lindgard imali su veliku priliku da dovedu Englesku u vođstvu, ali ostalo je 0:0 Već u sledećem napadu Sterling je ponovo zapretio, ali lopta odlazi pored gola. 

GOOOOOOOOOL!!!! Nakon nekoliko napada Englezi su konačno probili odbranu Tunisu, a Kejn se upisao u listu strelaca. 

 

Tunižani su morali promeniti golmana, pošto se Hasen povredio već u prvom napadu, a zamenio ga Mustafa.  Henderson je prvi testirao novog golmana, a on je ima uspešnu prvu intervenciju. Tunis je počeo da napada i popustio je malo pritisak Engleza. Sasi je uputio udarac ka golu protivnika, ali  na kraju su izborili korner. Мegvajer je pokušao savladati Mustafu, no golman Tunisa je bio na mestu. 

GOOOOOOL!!! Voker je faulirao Ben Jusefa i sudija je svirao penal, a Sasi je izjednačio na 1:1. 

 

Već u sledećem napadu Englezi su imali veliku šansu, nekoliko puta su šutirali ka golu, ali bez uspeha.  Kasnije je Lindgardov šut izbokiran, a onda je pogodio stativu par napada posle. Engleska je krenula ofanzivno od samog starta drugog poluvremena, ali je sve pokušaje zaustavljao Ben Mustafa. Uglavnom se igra pred golom Tunisa, a nervoza je polako hvatala ekipu sa Ostrva. Rašford je zamenio Sterlinga, zatim je Tripier iz slobodnog udarca poslao loptu pored desne stative. U 79. minutu Jang je imao slobodan udarac sa 20 metara, ali šalje loptu preko gola. Loftus-Čik je ušao umesto Alija, a Kazrija je zamenio Kalifa. 

GOOOOOOOOOOOOL!!!! Ponovo Kejn i to u 91. minuti. Ubačaj iz kornera, Mekgvajer je prosledio do Kejna, a ovaj je pogodio za 2:1.