XS
SM
MD
LG

Napredak počeo pripreme

Fudbalski klub Napredak počeo je pripreme za predstojeću sezonu 2018-2019. Šef stručnog štaba Milorad Kosanović najpre se obratio ”sedmoj sili”: ” Drago mi je da vas vidim u ovom broju. Odmor je prijao, ali sada je vreme da se radi. Pripremni period Napredak počinje u Kruševcu, a od 25.juna selimo se na Taru. Na Tari ćemo raditi dve nedelje, u okviru kojih ćemo odigrati tri pripremne utakmice. Poslednjih jedanaest dana ćemo najverovatnije provesti u Kruševcu, pripremajući se za nastavak prvenstva.  U svom radu nećemo menjati ništa, jer je činjenica da se takav način rada pokazao kao odličan. Igrači Napretka su bili najspremnija ekipa u prošlogodišnjem prvenstvu”.

Govoreći o ambicijama kluba za ovu sezonu, Kosanović je rekao da su oni sličen prošlogodišnjim: ”Cilj je da se nađemo u plejofu, a od plasmana će zavisiti i ambicija za izlazak na evropsku scenu. ”

O pojačanjima, smatra Kosanović, još uvek je rano govoriti: ”Treba nam štoper, dobar zadnji vezni i levi bek. I špic ne bi bio na odmet”.

Raduje činjenica o povratku Envera Alivodića u redove Čarapana. Na prozivci koja je održana u popodnevnim časovima pojavilo se dvadeset igrača: Petrović, Janković, Andrijanić,Miladinović, Simonović, Veškovac, Ostojić, Boranijašević, Petrović, Markoski, Vukanović, Vulić, Rušević, Eskić, Sekidika, Obradović, Alivodić, Vukanović, Ivanović, Tonaldo, Trnavac. Prvi trening odrađen je na Mičetovom stadionu.