XS
SM
MD
LG

Startuje 7. Memorijal „Srđan Tomić-Vladica Babović-Sokolac 2018“

Sve je spremno za početak  7.Memorijalnog omladinskog fudbalskog turnira  „Srđan Tomić-Vladica Babović-Sokolac 2018“ za dečake uzrasta od 8 do 16 godina u kaegorijama 2002 i 2003 godište;2004 i 2005; 2006 i 2007; 2008; 2009 i mlađi.

Memorijal se održava u znak sećanje na rano preminule članove OFK Galinac sa  Sokoca a trajaće od 21. Do 24. juna uz učešće 25 klubova sa 50 ekipa i oko 700 mladih fudbalera.

Srđan Tomić je nastradao u saobraćajnoj nesreće pre trinaest godina , imao je 19 godina i bio je jedan od najvećih talenata koga je ovaj klub imao kao i standardni prvotimac  Glasinca dok se nadmetao u bh Premijer ligi uz to i omladinski reprezentativac RS.

Vladica Babović nakada istaknuti golman Sokočana a potom trener omladinsjih pogona Glasinca koji je iznenada je preminuo prošle godine od posledica srčanog udara.OFK Glasinac,sportski radnici,članovi Uprava, kolege fudbaleri, i sportski Sokolac ih nisu zaboravili i  pokrenut je i ovaj Memorijal koji iz godine u godinu privlači veliki broj ekipa iz Srbije,Crne Gotre,RS i Federacije BiH.

Inače od ove godine i Fudbalski savez RS je uvrstio ovaj turnir u zvanični kalendar takmičenja i tako pomogao da organizacija jednog od najmasovnijih sportskih događaja na području Sarajevsko-romanijske regije protekne u najboljem redu. Turnir će se odvijati uz slogan „On i žive“i prevashodni cilj organizatora je da se kroz druženje ostvarjuju nova prijateljstva sve dece učesnka iz regiona.

Nakon svečanog otvaranja turnira koji je zaskazan za 21. juni sa početkom u 9 časova uslediće i prvi susreti ,Za sve najbolje plasirane ekipe i pojedince  organizator je obezbedio prigodne nagrade i poklone.Međunarodni omladinski fudbalski turnir „Srđan Tomić i Vladica Babović se realizuje u okviru projekta „100 godina fudbala u Sokocu“koji se implementira u sklopu „Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom balkanu“.Svi susreti ć se igrati na stadionu „Bara“ u Sokocu.

 

Učesnici prošlogodišnjeg turnira