XS
SM
MD
LG

Ivo Krezo: Nadam se da ćemo sa reprezentacijom napraviti dobre stvari

Trener MNK Seljak, Ivo Krezo, na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora izabran je za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine u futsalu.

U razgovoru za naš portal Ivo Krezo ističe da se nadao ovoj poziciji, ali i da je bilo koji od drugih kandidata dobio ovo mjesto ne bi bilo nezasluženo i bilo bi to kvalitetno rješenje.

- Ja sam zadovoljan izborom. Normalno, čim sam se kandidovao očekivao sam da budem selektor, mada i da su drugi kandidati izabrani za selektora ne bi to bilo nezasluženo, mislim na gospodina Melhera i na Jura Kordića. Sigurno da su kvalitetni treneri i ljudi i da bi zasluženo došli na mjesto selektora, ali eto što kažu kocka je pala na mene. Veliko hvala MNK Seljak koji me prodložio, županijskom Savezu, i naravno IO N/FS BiH koji mi je ukazao povjerenje. Ja se nadam da ćemo sa reprezentacijom napraviti dobre stvari. Prva stvar koju moramo uraditi jeste snimiti stanje po klubovima, u kakvom su stanju igrači, kako se trenira, kako se radi. Svi znamo da se, osim par klubova, u našoj ligi radi amaterski i moramo da vidimo sa čim raspolažemo moji pomoćnici i ja, pa ćemo da vidimo šta ćemo napraviti, rekao je za naš portal Ivo Krezo.

Reprezentacija BiH je posljednje okupljanje imala prije više od godinu dana, u aprilu, tako da će Ivo Krezo ponovo morati vratiti reprezentativnu atmosferu.

- Svi znamo da je futsal još uvijek na marginama. Ja se nadam da će se to promijeniti i da se neće dešavati da više od godinu dana nemamo nikakvo okupljanje. Ja se nadam da će sada, konačnim izborom, to ići u nekom drugom smjeru i da će futsal biti na zasluženom mjestu gdje treba biti.

Njemu će u radu pomagati Nijaz Mulahmetović i Ivan Stanković, a kao trener golmana je izabran Goran Melher. Kaže da se nije još čuo sa pomoćnicima i da će to obavezno uraditi kada N/FS BiH i zvanično verifikuje njegov mandat.

- Nismo se čuli još. Juče je tek bio izbor, nismo imali kada. Čućemo se brzo, dobar sam sa Mulahmetovićem, Stankovića iz Tanga znam sa utakmica, nismo imali do sada previše prilike da sarađujemo, ali nadam se da ćemo imati uspješnu saradnju. Ne znam da li je Melher prihvatio poziciju trenera golmana, rekao mi je da on to neće prihvatiti.

Na pitanje kada možemo očekivati prvo okupljanje nije mogao dati odgovor. Kaže, moraće da se konsultuje sa koordinatorom za futsal, a naravno, konsultovaće se i sa bivšim selektorom Borom Matanom.

- Moraću sa koordinatorom za futsal vidjeti kakav je plan i program i kakav je do sada bio plan i program. Naravno, konsultovaću se i sa dosadašnjim selektorom da vidim kako se to radilo prije i onda ćemo znati kakvi će nam biti dalji koraci.


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6