XS
SM
MD
LG

Belgijanci prejaki za hrabre Tunižane (video)

Fudbaleri Belgije savladali su selekciju Tunisa sa 5:2 u drugom kolu grupe G Svetskog prvenstva u Rusiji i tako su stigli do druge pobede na ovom šampionatu. 

Foto: youtube.com

 

Belgijanci nakon ubedljive pobede nad Panamom igra protiv Tunisa, kog su Englezi savladali tek na kraju utakmice. Džejr Marufo iz Sjedinjenih Američkih Država sudiće ovaj duel u Moskvi, a selektori su izabrali ove igrače za početak:

Belgija (3-4-2-1): Kurtoa - Vertongen, Bojata, Aldervejreld - Menije, De Brujne, Vitsel, Karasko - Mertens, Lukaku, E. Azar. 

Tunis (4-3-3): Ben Mustafa - Merija, S. Ben Jusef, Bron, Malul - Škiri, Badri, Sasi - F. Ben Jusef, Khazri, Kaui.

 

GOOOOOOOOOOOL!!! Već na samom startu utakmice dosuđen je penal za Belgiju, kog je iskoristio Eden Azar

 

Isti igrač ubrzo je imao još jednu šansu, ali je dobro reagovovao golman Tunisa. 

GOOOOOOOOL!!!!! Belgija nastavlja sa goleadom na ovom šampionatu, a novi strelac je Lukaku. 

 

GOOOOOOOOOOL!!!! Brzo se Tunižani vraćaju u igru i to golom Brona. 

 

Strelac gola Dilan Bron zbog povrede je morao da napusti igru, a zamenio ga Hamdi Naguez. Na obe ekipe su stvarale šanse, s tim da je Belgija bila konkretnija. Nova prinudna izmena za Tunižane, povređenog Ben Jusefa je zamenio Benaluan.

GOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Novi gol Romela Lukaku, na fenomenalnu asistenciju Munijea i tako stiže Kristijana Ronalda po broju golova na ovom Mundijalu. 

 

GOOOOOOOOOOOL!!! Tunižani su napadali na početku drugog poluvremena, ali svoj drugi gol na utakmici postiže Azar iz kontre.  

 

Felaini je prva zamena u Belgiji, ušao je umesto Lukakua,a na drugoj strani Sliti je zamenio Sasija. Belgijanski selektor kasnije je zamenio i drugog strelca Azara, a uveo je Batšuaija.Isti igrač imao je veliku šansu u 80. minutu, nakon što je Karasko šutirao, lopta se odbila do Batšuaija, ali on pogađa prečku. Ubrzo mu je Ben Mustafa odbranio šut sa pet metara. Pred kraj utakmice Tielmans je zamenio Mertensa. 

GOOOOOOOOOOOOL!!! Na kraju je i Batšuaiji postigao gol, nakon nekoliko propuštenih prilika upisao se u listu strelaca.

 

GOOOOOOOL!!!! Tunis je uspeo da ublaži poraz golom Kazrija za 5:2.