XS
SM
MD
LG

Sjajna Marina Kurteš dokazala kvalitet u Umagu

 

 

Karatistkinja Slavije, Marina Kurteš, je u subotu osvojila zlatnu medalju na Svjetskoj Premijer ligi u Umagu, i time je još jednom dokazala da je pred njom blistava karate budućnost, ako je do sada iko i sumnjao u to.

U konkurenciji 70 takmičarki Marina je u borbama do 54 kilograma prvo bila slobodna prvo kolo, a onda je naredala reprezentativke Hrvatske (4:3), Njemačke (5:0), Crne Gore (9:0), Južne Afrike (6:0), Rusije (6:1) i u finalu Ukrajine (1:0), te se tako domogla zlatne medalje.

Pored Marine Kurteš nastupili su još i Dragan Tambur koji je imao odličan nastup sa tri pobjede, ali je u paklenoj konkurenciji poražen u polufinalu grupe od reprezentativca Rusije, zatim Luka Avramović sa jednom pobjedom i porazom, te na kraju i Anđela Eraković koja se takmičila u katama i ostavila dobar utisak.

Trener Karate kluba Slavija, Dejan Vukadin, bio je zadovoljan urađenim.

- Sa Umagom smo završili ovu polusezonu i otišli na zaslužen odmor. Čestitam svima na trudu i zalaganju, kao i na ostvarenim rezultatima sa kojima moramo biti zadovoljni. Zahvalio bih se Opštini Istočno Novo Sarajevo, Toplanama Istočno Sarajevo, Uniji Studenata Republike Srpske, našoj takmičarki Anđeli Tambur koja sada živi i radi u Kanadi, te roditeljima takmičara na pomoći oko odlaska na ovo takmičenje, rekao je za naš portal Dejan Vukadin.

Na drugoj ovogodišnjoj Premijer ligi nastupilo je više od 2000 karatista iz čitavog svijeta.