XS
SM
MD
LG

Partzanov kamp - više od fudbala

Načelnik Opštine Laktaši Ranko Karapetrović, oduševljen organizacijom četvrtog međunarodnog omladinskog turnira “Mladost 2018” podržao je drugo izdanje kampa Fudbalskog kluba Partizan u Republici Srpskoj koji će biti održan od 19. do 25. avgusta u tehničkoj organizaciji Škole fudbala Mladost u Glamočanima.

-Kamp Fudbalskog kluba Partizan je jedan od najvećih, ako ne i najveći, sportski projekat na području naše Opštine i u skladu sa našim mogućnostima staćemo iza manifestacije koja već drugu godina izaziva veliku pažnju i interesovanje na teritoriji Republike Srpske, čak i susednih zemalja iz regiona. Opština Laktaši je uvek imala osećaj za stvari koje su progresi vne, pogotovo kada su najmlađa pokoljenja u pitanju, a za nas predstavlja veliku čast činjenica da ćemo ovoga leta, posle veličanstvenog turnira koji je okupio više od hiljadu posetilaca i učesnika, biti domaćini i kampa kluba evropskog rejtinga koji u Laktašima i Republici Srpskoj ima veliki broj poklonika i navijača – istakao je načelnik Opštine Laktaši Ranko Karapetrović koji je bio domaćin jučerašnjeg sastanka sa predsatvnicima Škole fudbala Mladost iz Glamočana.

Prošle godine kamp je organizovan na četiri igrališta: u Glamočanima, Trnu, Aleksandrovcu i Milosavcima, a organizatori za ovu godinu prave novi plan i program.

-Još uvek nismo definisali na kojim terenima će trenirati dečaci u okviru kampa FK Parti zan. Imamo dovoljno vremena jer nam je želja da afirmišemo i promovišemo kamp i mladost na što više destinacija. Mogu da kažem da imamo iskrenu podršku od Fudbalskog kluba Sloga iz Trna, ali i prijatelja i partnera koji su prepoznali ovaj naš trud i ideju, te je zdušno podržava ju. Ovim putem želim da se zahvalim načelniku Opštine Ranku Karapetroviću koji nas je podržao u ovom projektu, a mi ćemo se truditi da u javnost pošaljemo još jednu lepu sliku sa manifestacije za koju već sada vlada veliko interesovanje – rekao je Milenko Petrović, direktor Škole fudbala Mladost iz Glamočana.

Na jučerašnjem sastanku u prostorijama Opštine Laktaši dogovoreno je da načelnik Ranko Karapetrović bude gost na otvaranju kampa Partizana za Republiku Srpsku, a pomenuta Opština će se svim svojim resursima stajati iza ovog projekta. Svi učesnici kampa biće smešteni u banjsko-rekreativnom hotelu “San” u Laktašima sa četiri zvezdice, a cena je 330 evra sa smeštajem, odnosno 230 evra bez smeštaja.

 

Uz fudbal i turizam

Kamp Partizana u Glamočanima nije samo sportska, već i turistička atrakcija što je potvrdio i načelnik Karapetrović:

-Naša Opština ima turističke resurse, a sama činjenica da će na kamp Partizana u Laktaše doći ljudi iz svih krajeva Republike Srpske, ali i Srbije, Hrvatske, Slovenije, možda i Crne Gore naša obaveza je utoliko veća da svim gostima ponudimo najbolje sadržaje s kojima raspolažemo. Ovo je više od fudbala i želimo da imamo što više ovakvih sadržaja tokom leta kako bi mogli da budemo među vodećim opštinama Srpske, prepoznatljivi po određenim brendovima.

Milenko Petrović i Ranko Karapetrović