XS
SM
MD
LG

Silađi kažnjavao greške Zeleno-belih

Teren Gradskog stadiona u Bačkoj topoli je bio domaćin pripremnoj fudbalskoj utakmici dva prvoligaša. Na travnati teren ovog stadiona su istrčali igrači domaćeg TSC-a i gostujućeg sastava Inđije. Utakmica je odigrana praktično u samo podne jer je počela u 10,45 časova.

Foto: facebook.com/fktsc

Bila je to utakmica puna tempa sa obe strane, a stratezi dva kluba su iskoristili ovaj meč da u svakom poluvremenu igraju praktično dva nova tima. Ipak pravo na odmor u gostujućem sastavu nisu imali Zajić, Mrđa i Ciger. Štoperska linija gostujućeg tima.

Prvi deo meča je bio duel dva ravnopravna tima u kom su gosti ipak bili ti koji su imali više prilika za postizanje pogodaka. Ovo pomalo može i da čudi jer je u zeleno belom timu bilo podosta novajlija u timu. Bilo je tu dosta prilika za goste u 12., 16., 19. i 34′. Svaki put su to bile brze akcije koje su tekle po bočnim stranama napada gosta, ali u otsudnim trenucima domaći odbranbeni igrači su iz peterca otklanjali opasnost od svoga gola. Domaćin je najviše pretio iz prekida i prilika koje im je gost sam pripremao posle dugih dodavanja u zadnjoj liniji odbrane. Otud i otet komentar sa tribina da je gostujući golman imao najviše dodira sa loptom tokom tog dela igre. Gost je možda i oštećen u 16. minutu kada je inače vrlo dobri sudija Danilo Nikolić propustio priliku da pokaže na belu tačku kada je u prodoru srušen Lazar Stojanović.

U drugom delu meča dve kapitalne greške gostiju. I ovog puta gost je kombinovao oko svog kaznenog prostora, ali ne baš vešto kao u prvom delu meča. Iskusni Silađi je to znao da kazni u 48′ i 84′. Dve greška dva gola domaćina za na kraju se ispostavilo ubedljivu pobedu TSC-a.  I u tom drugom delu meča gost je imao svoje prilike za gol i to u domenu već viđenih golova. Prvo je posle slobodnog udarca mladi Banjac pogodio u glavu Stoiljkovića, a ovaj sa ivice pet metara maši glavom kraj gola. Potom je Banjac opet u žiži događaja u 83′. Sa ivice kaznenog prostora ovaj momak sjajno šutira, ali smo videli i veličanstvanu odbranu domaćeg golmana. Ispod same prečke je uspeo da loptu skrene u korner.

Za gosta prva utakmica i pored poraza je utakmica ohrabrenja. Ni u jednoj liniji se nije video strah, a poseban pečat meču je dao Zajić koji po upornosti potseća na igrače tipa „pit bul terijer“. Ili Modrić u malom.

Inđija: Preković, Zajić, Mrđa, Ciger, Vuković, Janjić, Bosančić, Vraštanović, Nemanja Stojanović, Jovanić, Ivančević. Drugo poluvreme: Stanivuković, Zajić, Mrđa, Ciger, Srbijanac, Banjac, Mitić, Vujasin, Lazar Stojanović, Jelfimov, Stoiljković. Trener: Srđan Blagojević.