XS
SM
MD
LG

EP u20: Srbija u 1/4 finalu, Bijeljinac ponajbolji

Košarkaši Srbije savladali su Rumuniju sa 105-58 te se tako plasirali u 1/4 finale evropskog prvenstva, za igrače do 20 godina.

Srbija je od starta krenula sjajno. Veoma raznovrsna igra u napadu i dobra odbrana, donijela je Srbiji osam poena prednosti u ranoj fazi meča. Treba istaći da je u ovom periodu bio sjajan Simanić, za kojeg Rumuni nisu imali rešenja. Pokušao je selektor Rumunije svoju ekipu razdrmati tajm autom, ali nije mu to uspjelo. Srbija je nastavila sa sjajnom igrom i došla je do rekordnih +16. U završnici prvog perioda došlo je do opuštanja ali je Srbija dobila prvi period sa 28-17.

Na startu drugog perioda nismo vidjeli baš dobru košarku. Dosta grešaka sa obje strane ali Srbija je ipak bila bolja. Došli su do +15 pa je selektor Rumunije morao da traži tajm aut. Međutim, Rumuni su bili bespomoćni. Srbija je igrala sjajno a ruku na srce i razlika u kvalitetu, bila je evidentna. Serijom 19-4 u završnici prvog poluvremena, Srbija na odmor odlazi sa velikih +30.

Srbija je sjajno otvorila i nastavak. Serijom 14-2, došli su do velikih +42. Od tog trenutka pa do kraja trećeg perioda, prednost Srbije varirala je između 38 do 42 poena prednosti. U samoj završnici trećeg perioda, Srbija je došla do rekordnog vodstva. Poenima Stepanovića, Srbija je došla do +44, što je i bila prednost ''Orlova'' nakon 30 minuta igre.

Poslednji period, kao i cijelo drugo poluvrijeme, bio je samo formalnost. Srbija je kontrolisala rezultat. Održavala je 40+ prednost a trener Jovanović je rotirao dobro igrače pa niko previše nije igrao. I pored odmaranja najbitnijih igrača, Srbija je na kraju slavila sa 105-58.

Srbiju je do pobjede predvodio Aranitović sa 18 poena dok su Simanić i Momirov dodali po 13 poena. Srbija će u četvrtfinalu igrati sa Turskom.

Foto: MVP.rs