XS
SM
MD
LG

Trener Sivić na klupi superligaša Železničar

Trener Tomislav Sivić

Rukovodstvo kluba superligaša sa Tamiša posle remija sa Radničkim iz Niša otala je bez trenera i posle samo nekoliko dana pronašla je zamenu za trenera Sinišu Dobrašinovića i predstavila novog-starog šefa stručnog štaba Tomislava Sivića koji je do sada predvodio Mladost (Lučani). U prvoligaškoj sezoni Železničara 2022-23 kada je ostvaren istorijski uspeh plasman u Superligu Srbije, veliki doprinos dao je trener Sivić kada je sedeo tada na klupi Pančevaca i imao uspešne rezultate na 19 utakmica, pod njegovim vođstvom ostvarene su 11 pobeda, 3 remija i 5 poraza. Iskusni trener Tomislav Sivić nekadašnji selektor mlade reprezemtacije Srbije, kao trener je predvodio superligaše Voždovac, Novi Pazar, Radnički (Niš), dva puta Mladost (Lučani) i radio sa velikim uspehom dugo godina u Mađarskoj i na Farskim Ostrvima.

Direktor kluba Nenad Bojković koji je dao svoje viđenje o dolasku novog trenera Sivića istakao je:

- Dolazak iskusnog trenera Sivića je pravi potez u ovom trenutku za naš klub gde imamo ambicije da u preostalih pet mečeva izborimo opstanak ili baraž. Trener Sivić odlično poznaje situaciju u klubu i u proteklom periodu kada je bio u našem klubu napravio je dobre rezultate, tako da svi zajedno verujemo u naš zajednički uspešan kraj ove sezone. Sledi prva utakmica u Suboticu i očekujem da ćemo biti uspešni na tom gostovanju upravo sa Sivićem koji odlično radi svoj posao, što je pokazao u mnogim klubovima gde je radio.-

Posle predstavljanja trener Tomislav Sivić odradio je prvi trening sa fudbalerima „dizelke", a prvi put će ekipu predvoditi u sredu na gostovanju svom rodnom gradu protiv Spartaka ŽK.

Na klupi "dizelke" Sivić je peti trener

Pre dolaska Tomislava Sivića na klupi Železničara ove sezone u Super ligi u dosadašnjih 32 kola bila su četvorica trenera. Posle slabog starta u debitantskoj sezoni u kojoj je počeo trener Predrag Rogan koji se zadržao 4 kola, ostvario je 1 pobedu i 3 poraza, na klupi je došao trener Aleksandar Linta koji je bio 6 utakmica na klupi Pančevaca ostvario 1 remi i 5 poraza. Od 11 kola na klupi Pančevaca je došao trener Nenad Mijailović iz prvoligaša Kolubare, koji se najduže zadržao na 16 utakmica ostvario 5 pobeda, 3 remija i 8 poraza. Poslednji na klupi Pančevaca bio je trener Siniša Dobrašinović koji je predvodio na 6 utakmica i zabeležio 1 pobedu, 3 remija i 2 poraza.