XS
SM
MD
LG

Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske

Šampionski pehar Malih olimpijskih igara Republike Srpske, petu godinu zaredom,  u Vlasenicu su ponijele košarkašice Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Osim zlatnih odličja, mlade Vlaseničanke su osvojile sve što se moglo –  pehar za najkorisniju igračicu je, treći put u nizu,podigla Milica Mazić, kapiten  „Vukove“ ekipe, dok je Andrea Sokić pehar dobila kao  najbolji strijelac turnira koji je okupio šest najboljih ekipa iz Republike Srpske.

Najbolje u Srpskoj: Ženska košarkaška ekipa OŠ "Vuk Karadžić" Vlasenica

„Po tradiciji, naše košarkašice su na terenu blistale, uzele pobjednički  pehar i još jednom pokazale da se najbolja ženska košarka igra u Vlasenici. Inače, prvi put su Male olimpijske igre održane po konceptu onog što im stoji u imenu – olimpijske igre. U sedam dana, u Banjoj Luci su održana Republička takmičenja iz svih sportova koje organizuje Ministarstvo za omladinu, kulturu i sport“, s ponosom priča Dalibor Vidović, trener vlaseničkih osnovki.

Najbolji strijelac i MVP: Andrea Sokić i Milica Mazić

Do titule najboljih Vlaseničanke su stigle u finalu pregazivši ekipu banjalučke OŠ „Branko Radičević“, rezultatom 32:8.

 „Na Republičkom takmičenju učestvuje šest najboljih ekipa, predstavnika šest regija Srpske, raspoređenih u dvije grupe. Pobjeda naših djevojaka nijednog trenutka, ni u jednom susretu, nije došla u pitanje, tako da su potpuno zasluženo još jednom na tronu.  Na putu  do finala djevojke su savladale  ekipe iz Čelinca i Istočnog Novog Sarajeva, a i u samom finalu su bile dominantne, što pokazuje i rezultat“, kaže Vidović, koji je i v.d. direktora vlaseničke osnovne škole.

Milica Mazić, MVP Republičkog takmičenja u košarci

„Veliko je zadovoljstvo raditi sa ovim fantastičnim djevojkama koje su, pored toga što su izuzetno  uspješne sportistkinje, sve odlične, primjerne učenice, koje se ističu i svojom izuzetnom kulturom i vaspitanjem“, zaključio je trener vlaseničkih zlatnih djevojaka.

Andrea Sokić, najbolji strijelac Republičkog takmičenja u košarci

Ekipu koja je u Vlasenicu još jednom donijela za zlatna odličja čine: Milica Mazić, Andrea Sokić, Dunja Šarac, Marija Mazić, Stanojka Vuković, Nela Stanišić, Arina Erkić, Vesna Drakulić, Milica Nikolić, Stefanela Kurtuma, Sara Vuković i Teodora Danilović.

Zlatne Vlaseničanke