XS
SM
MD
LG

Remi u Minhenu

Фудбалери Бајерна и Реал Мадрида ремизирали су резултатом 2:2 у првом мечу полуфинала Лиге шампиона који је одигран у Минхену.

Одлична фудбалска представа у Минхену - Реал задовољнији, Бајерн има чему да се нада

Класик Лиге шампиона није разочарао. Највеће ривалство у историји такмичења продужено је за још једно узбудљиво поглавље које је обе екипе оставило са реалним шансама за пласман у велико финале.

Од самог почетка је Бајерн изашао веома високо и агресивно на последњу линију противника која је у првих 15 минута имала великих проблема да изнесе лопту и одбрани се од стихијских напада домаћина.

Већ у првом минуту Баварци су пропустили стопостотну шансу. Кејн је маестрално проиграо је Санеа, али је његов ударац зауставио Луњин.

Наставио је Бајерн са нападима, створио је још неколико шанси, али није успео да дође до првог гола. Притисак домаћих је након почетне иницијативе почео да јењава, што је Реал у свом стилу искористио да поведе.

Крос је маестралним додавањем казнио Кимово лоше постављање, а Винисијусу је остао лакши део посла. Рутински је Бразилац послао лопту поред Нојера и шокирао играче, али и навијаче Бајерна.

До краја полувремена изгледнијих прилика није било, што је било затишје пред буру која је уследила почетком другог дела.

Ветар који је ускомешао буру и оставио играче Реала без времена за реакцију био је последица Санеовог трка са десног бока у срце Реаловог шеснаестерца и муњевитог ударца којим је Немац поравнао резултат у 53. минуту..

Блицкриг Бајерна употпунио је само четири минута касније Кејн са пенала који је изборио маестрални Мусијала.

Овога пута су фудбалери Реала остали шокирани дешавањима на терену и било им је потребно доста времена да успоставе контролу над утакмицом.

У међувремену је Бајерн пропустио још неколико изгледних прилика да реши меч, што је против Реала увек за нијансу опасније него иначе.

Казна је стигла у 83. минуту када је Винисијус новим голом, овога пута са беле тачке, поравнао резултат и донео Реалу одличан резултат пред реванш који се игра следеће недеље.

Анчелоти је на тај начин у свом деветом мечу против Бајерна поново избегао пораз и даље не зна како је то изгубити од минхенског великана.

Стога ће Реал у реваншу имати нешто веће шансе за победу, иако је Бајерн показао да може да се носи са највећим фаворитом за освајање такмичења.

Највеће ривалство у историји Лиге шампиона биће продужено у Мадриду, у мечу у ком се очекује нови спектакл, чијег је победника тешко предвидети.