XS
SM
MD
LG

Vučić najzaslužniji za gradnju Nacionalnog stadiona

 Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragan Džajić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najzaslužniji za početak izgradnje Nacionalnog stadiona.

- I normalno je da sve je drugo na strani onih koji treba da opravdaju to što se ovako ulaže u jedan ovakav objekat. Ne zato što sedim sad ovde pored predsednika Aleksanda Vučića, već mislim da je on najzaslužniji. Bez njegovog odobrenja, bez njegove ljubavi prema sportu i prema fudbalu, ovo ne bi bilo svakako još dugi, dugi niz godina. Zbog toga svi fudbaleri, svi oni koji vole fudbal i svi ljubitelji fudbala koji žele uspeh reprezentaciji, trebalo bi da su zahvalni na tome - rekao je Džajić na obilasku pripremnih radova na izgradnji kompleksa EKSPO 2027 i novog Nacionalnog stadiona. - Ne verujem da bismo dobili u dogledno vreme ovakav jedan objekat. Mi treba da smo srećni što imamo čoveka na čelu države koji vodi računa o sportu, nije samo fudbal u pitanju, već i drugi sportovi. Ja zaista ovo govorim iz srca, zaista tako mislim i zaista tako i jeste, bez obzira ko šta misli.

Predsednik FSS je nastavio:

- Evo ovo je trenutak da danas počnemo ove radove, da udarimo kamen temeljac i da od srpskih fudbalera u budućnosti očekujemo mnogo bolje rezultate. Srpski ljubitelji fudbala vole fudbal, vole fudbal i očekuju da se nešto lepo dešava, da se postižu pobede a ako to bude i ovaj stadion će uvek biti pun. Na nama koji radimo u fudbalu i koji volimo fudbal preostaje da se izborimo, da se na tom stadionu postižu dobri rezultati, da naša reprezentacija igra dobro, kvalifikuje se na najveća svetska takmičenja i da ovaj stadion koji se gradi bude uvek pun i da da punu podršku reprezentaciji Srbije.

Nacionalni stadion biće završen za dve godine i imaće kapacitet 52.000 mesta.