XS
SM
MD
LG

I sedmo područje FSRS uz Vicu Zeljkovića – formalnost na Vidovdan

Vico Zeljković, predsjednik FS Republike Srpske FOTO: FSRS

Područni Fudbalski savez Prijedor je, večeras, posljednji sproveo izbore i dao svoj glas – sedmi – za novi predsjednički mandat Vici Zeljkoviću, kako na nivou Republike Srpske, tako i Bosne i Hercegovine. Tako je aktuelni prvi čovjek fudbala u srpskom entitetu i na nivou „Dejtonske zemlje“ uspio da „sakupi kolekciju“ sedam glasova i na republičke izbore koji su zakazani na Vidovdan, 28. juna 2024. godine ide kao jedini predsjednički kandidat.
To bi, onda, bukvalno značilo da će svi delegati Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske u novom sazivu od 2024. do 2028. godine na Vidovdan aklamacijom izlgasati Vicu Zeljkovića za novog-starog predsjednika FSRS.

-Uvaženi delegati Skupštine Područnog Fudbalskog saveza Prijedor čestitam vam na izboru u mandatni period od četiri godine od 2024. do 2028. godine. Takođe, čestitam gospodinu Aleksandru Saviću na izboru za predsjednika ovog područja s kojim smo uvijek imali odličnu saradnju – rekao je Vico Zeljković.

Predsjednik FS Republike Srpske i FS BiH je potom istakao da bi se PFS Prijedor mogao da vrati „na mapu“ državnog Saveza jer u prethodne četiri godine nije imao svog člana Izvršnog odbora organizacije u Sarajevu.

-PFS Prijedor je veoma važan dio Fudbalskog saveza Republike Srpske i naša ambicija je, i namjera, da PFS Prijedor treba da ima svog predstavnika u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH jer u proteklom periodu to nije bio slučaj. Želimo da nastavimo našu saradnju na svim nivoima, pogotovo kada je u pitanju infrastruktura i vjerujem da će ona biti plodonosna i uspješna kao i u prethodnom periodu – dodao Vico Zeljković, a ppotom istakao još i ovo: 

-Želim da se zahvalim gospodinu Slobodanu Javoru, gradonačelniku Prijedora koji nam je ustupio ovu lijepu, komfornu Skupštinsku salu gradske uprave da možemo da održimo ovu izbornu Skupštinu PFS Prijedor i da se dogovorimo za budućnost kako i na koji način dalje da skupa djelujemo u cilju unapređenja fudbala ne samo na ovom području nego na cijeloj teritoriji Republike Srpske. Gospodin Javor je uvijek imao razumijevanje i dao nam je podršku u brojnim projektima koje smo započeli na priejdorskom području, a ima tu još mnogo toga da uradimo u interesu fudbala.
 

Vico Zeljković u Prijedoru FOTO: FSRS