XS
SM
MD
LG

Igra Jokić, igra Denver
Кошаркаши Денвер Нагетса савладали су Минесота Тимбервулвсе резултатом 112:97 у петом мечу полуфиналне серије Западне конференције.
 

Денвер - Минесота (Фотo: ЕPA/DUSTIN BRADFORD SHUTTERSTOCK OUT) -

Денвер је забиљежио трећу везану побједу у серији и стигао до предности од 3:2 након што је изгубио прве двије утакмице на домаћем паркету.

Минесота је нешто боље започела меч и предвођена Карлом-Ентонијем Таунсом имала минималну предност коју је Денвер до краја прве четвртине ипак успио да преокрене.

Никола Јокић је у потпуности оправдао МВП признање које му је уручено прије почетка сусрета, одигравши изузетну прву дионицу у којој био убедљиво најбољи појединац.

У другој четвртини, као и током већег дијела првог полувремена, виђена је веома изједначена утакмица у којој је осим Таунса, Никел Александер-Вокер био једина свјетла тачка у игри Тимбервулвса, ослабљених неиграњем Мајка Конлија.

Са друге стране, Јокић је у свом стилу одличну поентерску партију допуњавао и великим бројем асистенција којима је разигравао остатак екипе - поприлично неорганизоване у тренуцима када се српски кошаркаш налазио на клупи.

Неочекивано, Ентони Едвардс и Џамал Мари су у првом полувремену били поприлично незапажени.

Најбољи играч Минесоте постигао је само пет поена у првом дијелу - након ког је Денвер имао шест поена предности - док је Мари уписао поен мање.

Међутим, гости су серијом 7:0 отворили трећу дионицу и преокренули резултат, да би остатак четвртине обиљежио Јокић.

Као и током већег дијела каријере, лако је Јокић излазио на крај са Рудијем Гобером који није успијевао да га заустави. Рутински је центар Денвера рјешавао дуеле у рекету, успут наставивши да биљежи асистенције, од којих су неке биле веома атрактивне.

Постигао је Јокић укупно 16 поена у трећем кварталу и био најзаслужнији за двоцифрено вођство домаћих пред посљедњи дио сусрета.

Покушала је Минесота још једном да сустигне предност домаће екипе, али се Јокићу придружио шутерски добро расположени Кентавијус Колдвел-Поуп и са двије везане тројке донео Денверу 18 поена предности на седам минута до краја.

Укључио се тада нападачки у меч Едвардс, али је Јокић тројком у лице Гоберу зауставио посљедњи налет Тимбервулвса и потврдио побједу свог тима.

Српски кошаркаш био је најефикаснији играч сусрета са 40 поена којима је додао седам скокова и 13 асистенција.

Ерон Гордон је убацио 18 поена и ухватио десет скокова, док су Колдвел-Поуп и Мари додали по 16 поена.

Минесоту је предводио Таунс са 23 поена, а по 18 су убацили Гобер и Едвардс.

Наредни меч на програму је у ноћи између четвртка и петка у 2.30 по средњоевропском времену.