XS
SM
MD
LG

5 : 2
Poluvreme
3 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Zvijezda 09 ugaŔena na "Lukama"

21.08.2016 Slobodan Babić

Prva pobjeda na "Lukama" u prvoligaŔkoj konkurenciji i velika radost za navijače Sloge.

Svjesni da bi nakon dva poraza svaki rezultat osim pobjede bio katastrofalan, fudbaleri Sloge, koji su nastupili bez povrijeđenog golgetera Jove Lukića, krenuli su u ofanzivu od početka susreta. Gol je visio u vazduhu , a Borislav Lukić imao je priliku da se upiÅ”e u strijelce u 16. minutu kada je nakon prekrÅ”aja nad Vehabovićem sudija Anđić pokazao na bijelu tačku. Međutim, iskusni strijelac Å”utirao je pravo u golmana Lakića od koga se lopta odbila do Gorana Lukića, a ovaj oÅ”trim udarcem pogađa prečku. Ipak,Ā  prvu radost donijeo je Vehabović u 22. minutu. Nakon lijepe i smiÅ”ljene akcije Mahmutović je uposlio Vehabovića koji je sa desetak metara matirao golmana gostiju. Gosti, koji su viÅ”e bili orijentisani na odbranu svoga gola, pokuÅ”ali su u nekoliko navrata da brzim kontrama ugroze gol Milkanovića, ali bez uspjeha. Svoju nadmoćnost domaći fudbaleri kruniÅ”u sa joÅ” dva pogotka do kraja poluvremena i to zahvaljujući izvrsnim asistencijama DuÅ”ka Bećarevića. Prvo je u 34. minutu poslužioĀ  Gorana Lukića koji glavom pogađa mrežu, a dva minuta kasnije identična situacija, ali ovaj put strijelac je bio mladi Todić.

U drugom poluvremenu očekivala se kanonada domaćih, ali tada gosti stupaju na scenu. Nakon dvostruke izmjene fudbaleri Zvijezde 09 kreću u napade i u dva navrata golman Milkanović morao je da kapitulira. Nakon slabe intervencije odbrambenih igrača Sloge prvo Boljanović u 62. minutu ubacuje loptu u gol, a Spasojević u 75, minutu lobuje golmana domaćih. Međutim, zahvaljujući Bećareviću Sloga u 85. minutu dolazi do petog gola. Iskusni vezista uočio je Mahmutovića na lijevoj strani i upućuje loptu u Å”esnaesterac gostiju. Mahmutović je prihvatio i nakon korak-dva oÅ”tro poslao u lijevi golmanov ugao.

U svakom slučaju igra i efikasnost Sloge pobuđuju nadu u dobre rezultate u nastavku prvenstva, a prava prilika da se potvrde je sljedećeg vikenda u Banjaluci, gdje gostuju kod ekipe Borca.

SLOGA - ZVIJEZDA 09 5:2 (3:0)

Strijelci: 1:0 Vehabović (22), 2:0 G. Lukić (30), 3:0 Todić (34), 4:0 Mahmutović (52), 4:1 Boljanović (62), 4:2 Spasojević (75), 5:2 Mahmutović (85).
Stadion: "Luke" u Doboju.
Gledalaca:Ā  400.
Sudija: Dalibor Anđić (Prijedor).
Žuti kartoni: Mahmutović, Jupić, Ćebić (Sloga), Stanić (Zvijezda 09).

SLOGA: Milkanović, Mahmutović, Bećarević, B. Lukić (od 65. min. S. Sarkić), Blagojević (od 74. min. Radovanović), Todić, Jupić, Čebić, Lalić, G. Lukić, Vehabović (od 65. min. Hadžikadunić). Trener: Mitar Lukić.

ZVIJEZDA 09: Lakić, Babić, Pljevaljčić (od 56. min. Simić), Bogićević, Eskić, Arnautović, Arbinja (od 46. min. Dojčinović) , Stanić, Spasojević, Boljanović, Rakić (od 46. min. Kristofer). Trener: DuÅ”ko Stajić.

Igrač utakmice: DuÅ”ko Bećarević (Sloga).

Fudbal Fudbal Prva liga Republike Srpske Sloga Zvijezda 09
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača