XS
SM
MD
LG

2 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Vranjačani bliže cilju

08.05.2017 Slađan Jeremić

Dok je iz dvorišta jednog broja porodica dopirala đurđevdanska pjesma, nove ode radosti svojim navijačima priuštili su fudbaleri Vranjaka. Svi su bili na visokom nivou i zasluženo pobijedili do tada lidera regionalnog "Centra".

Kiša je padala kao da nikada neće prestati i stvorila nevolje fudbalerima dva tima, ali oni su pokazali da igraju srcem i dušom i da bi svako poželio takvo umijeće i zalaganje i na prvoligaškim utakmicama u Srpskoj.

U 22. minutu Goran Janković šalje loptu ka praznom golu gostiju, ali je Novica Vujić kao iz zemlje da je iznikao izbio sa gol linije u polje.

U 31. minutu super dobri Aleksandar Gajić izveo je slobodan udarac sasvim iskosa sa lijeve strane, i to su njegove pozicije, lopta se pred golom Dragana Blagojevića odbijala od igrača do igrača, Dejan Vidović bio je najprisebniji i najavio domaću pobjedu.

U 42. minutu Vidović je čelom zahvatio loptu i pogurao je do Jankovića, ovaj plijeni brzinom i preciznošću, uslijedilo je novo neopisivo slavlje.

Onda se iskusni čuvar mreže Momčilo Pisarević povrijedio, zamijenio ga Srđan Kojić koji posjeduje kvalitet, ali se uplašio velikog protivnika i u 74. minutu dozvolio da ga lopta iznenadi i prevari, završi u njegovoj mreži.

Fudbalske radosti ne traju dugo, ali su lijepe i slatke, dijele se sa svima. Vranjak je pobijedio sebi ravnog, iako je imao znatno više prilika od protivnika da plijeni efikasnošću.

Međutim, nisu fudbal samo golovi. Ima nešto i u driblinzima i bjegovima, startovima, golmanskim paradama, uzdasima sa tribina.

Sve u svemu, ovim trijumfom Vranjak je postao lider i bliži je drugoligaškom zapadu. Gosti iz Broda zaslužili su i dobili salve aplauza, kao i djelioci pravde.

Bili su bez greške, a u čast najpopularnijeg sporta.

U fudbalu kao i u životu, najduže se pamte uspjesi i pobjede.

Ono što je najljepše...

VRANJAK - POLET 1926 2:1 (2:0)

Strijelci: 1:0 Vidović (31), 2:0 Janković (42), 2:1 Šaponjić (74).
Stadion: FK Vranjak.
Gledalaca: 350.
Sudija: Slaviša Mitrović (Šamac).
Žuti kartoni: Ristić, Lukić, Mikelini, Ne. Savić, D. Savić (Vranjak), Šaponjić, Marjanović, Ignjatić, Stolić (Polet 1926).

VRANJAK: Pisarević (od 46. min. Kojić), Ristić (od 70. min. Ne. Savić), Janković, Trepić, Gajić, Lukić, Gerusi, Vidović, Mikelini, Stojanović (od 88. min. Jagodić), D. Savić.

POLET 1926: Blagojević, Šaponjić, Kalabić, Vujić, Miškić, Maljanović, Marjanović, Ljubojević, Ignjatić, Stolić (od 88. min. Kolunija), Stjepanović.

Igrač utakmice: Dejan Vidović (Vranjak).

Fudbal Fudbal Regionalna liga RS – Centar Vranjak Polet 1926