XS
SM
MD
LG

0 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Banjalučani silni u Derventi

06.05.2017 Slađan Jeremić

Borac je pobijedio u Derventi i niÅ”ta ga viÅ”e ne može zaustaviti na putu Å”ampionskih ostvarenja. Pokazao je i u Derventi da ima kvalitet, da Vule Trivunović zna Å”ta radi, da će se od ljeta u Banjaluci ponovo igrati premijerligaÅ”ki fudbal.

Dervenćani su ostvarili svoj cilj, ostali su u Prvoj ligi RS, ostvarili plan da zaigraju u mini Ligi za prvaka, ali dalje se nije moglo.

Borac je doÅ”ao do prednosti u 7. minutu kada je i najavljen trijumf gostiju. Nastupila je opÅ”ta gužva u zadnjoj liniji Dervenćana, najbolje se snaÅ”ao Petar Kunić i loptu poslao u mrežu.

U 17. minutu DuÅ”ko Pećić, golman domaćina koji obećava, morao je napustiti teren zbog povrede ruke. Iskusni Dejan Plisnić zabavljao je gledaoce sigurnim intervencijama i bio jedan od najdominantnijih figura na utakmici. Zaustavio je Kunića u sjajnoj poziciji da ovaj sa viÅ”e pogodaka uđe u đurđevdanska praznovanja. Domaćin je u 29. minutu pokuÅ”ao preko DuÅ”ana Marića. Zamislio je centarÅ”ut, ispao je skoro idealan udarac, za malo da izjednači rezultat.

U 38. minutu Kunić u kaznenom prostoru domaćih vraća loptu do Ivana Delića koji u naletu Å”utira snažno i nisko po zemlji, bio je precizan.

U 47. minutu doÅ”lo je do kontakta između Kunića i Davida Gatarića, sudija Danijel Pajić pokazao je na kreč, Delić je izveo kazneni udarac, a iskusni Plisnić ga pročitao, odbio loptu na koju je natrčao Kunić, Å”utiravÅ”i preko gola.

U 57. minutu oči u oči Kunić i Plisnić, iskusni golman blago je svakog tima. U 72. i u 79.minutu ponovo je Plisnić dominirao, a Kunić se hvatao za glavu.

Ipak, viđeno u gradu na Ukrini uliva nadu da za fudbal ima nade. Da je Tekstilac trajanje koje vrijedi, a Borac da je ponos fudbalske Srpske.

Sija i pobjeđuje...

TEKSTILAC KORT - BORAC (BL) 0:2 (0:2)

Strijelci: 0:1 Kunić (7), 0:2 Delić (38).
Stadion: Gradski.
Gledalaca: 300.
Sudija: Danijel Pajić (Bijeljina).
Žuti kartoni: Gatarić (Tekstilac Kort), Kondić, Raspudić (Borac, BL).

TEKSTILAC KORT: Pećić (od 17. min. Plisnić), Marić, Jolović, Kovač (od 32. min. Kremenović), Đuričić, Brković (od 55. min. Đekić), Stijepić, Ćorić, Komlenović, Duspara, Gatarić. Trener: Zoran DragiÅ”ić.

BORAC (BL): Avdukić, I. Danilović, Puzigaća, Radoja (od 87. min. Burazor), Kunić, Radulović, Raspudić, Đorđević (od 79. min. Zekanović), Delić (od 84. min. Guzina), V. Danilović, Kondić. Trener: Vule Trivunović.

Igrač utakmice: Petar Kunić (Borac, BL).

Fudbal Fudbal Prva liga RS - Liga za prvaka Tekstilac Kort Borac
NekoiNesto je ocenio igrača
Rijadd je ocenio igrača
damjan81 je podelio utakmicu
abcd je ocenio igrača
abcd je ocenio igrača
abcd je ocenio igrača