XS
SM
MD
LG

1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Pioniri Radnika poraženi u Sarajevu

26.08.2017 Administrator DC

Pioniri Željezničara slavili su protiv ekipe Radnika minimalnim rezultatom 1:0 u okviru Omladinske Premijer lige BiH za pionire. Fudbaleri Željezničara stigli su u vodstvo već u 12. sekundi ove utakmice, a veliku grešku napravio je golman gostujuće ekipe koji je pogrešno reagovao nakon povratnog pasa i lopta je završila iza njegovih leđa.

Pioniri Radnika u četvrtoj minuti susreta mogli su stići do poravnanja, ali je Cvijanović loše reagovao i upropastio dobru priliku za svoju ekipu. Radnik je imao još jednu odličnu priliku da stigne do poravnanja, ali je Trakilović šutirao direktno u golmana.

Na drugoj strani je Mulaosmanović imao priliku te njegov šut odlazi pored gola. Do kraja prvog poluvremena Željezničar je imao još dvije prilike preko Ćutahije i Ćorića, ali oni nisu bili precizni te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 1:0.

Prvu priliku u nastavku imali su domaći fudbaleri, a Ćorić je šutirao sa vrha šesnaesterca te je lopta otišla pored gola. Na sljedeću priliku čekalo se do 44. minute kada je Hubanić fantastično šutirao iz slobodnog udarca, a golman gostiju još bolje intervenisao i izbacio loptu u korner.

Željezničar je mogao preko Behlulovića u 48. minuti povisiti rezultat na 2:0, ali njegov udarac sjajno je odbranio golman Radnika koji je sačuvao svoju ekipu još jednom i sigurno je bio najbolji igrač svoje ekipe.

Posljednju priliku na ovom susretu imao je Hubanić u 69. minuti, ali je golman još jednom odbranio te je susret završen rezultatom 1:0 u korist pionira Željezničara.

FK ŽELJEZNIČAR: Gusinac, Fejzić, Hubanić, Tabaković, Hasić, Ćutahija, Grcić, Nikšić, Ćorić, Mulaosmanović i Behlulović.

FK RADNIK: Trisić, Mirić, Trakilović, Manojlović, Smiljić, Jovanović, Vasilić, Marić, Gavrić, Petrović i Cvijanović.

 

FK Radnik Bijeljina, pioniri

Omladinske lige Omladinske lige Pionirska Premijer liga BiH Željezničar Radnik
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Kiksi je podelio utakmicu
Mici22 je ocenio igrača