XS
SM
MD
LG

Mačva Šabac
05.11.2017 13:00
Partizan Beograd
1 : 3
Poluvreme
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Novo mučenje Partizana

05.11.2017 Risto Ljubomirov

Pred punim tribinama u Šapcu Mačva dočekala šampiona Partizan, domaćin dominirao u prvom poluvremenu, u nastavku druga slika

Mačva – Partizan 1:3 (1:0)

Šabac - Stadion: FK Mačva. Gledalaca:4.500. Sudija: Nenad Đokić (Užice). Pomoćnici: Nemanja Petrović (Užice) i Slobodan Pavlović (Užice). Žuti kartoni: Matić, Ivić, Lazarević, Adamović, Gavrić (Mačva), Everton, Mitrović, Stojković (Partizan). Strelci: 1:0 Mladen Lazarević u 37, 1:1 Leandre Gael Tavamba Kana u 53, 1:2 Saša Ilić (jedanaesterac) u 86, 1:3 Đorđe Jovanović u 89. minutu.

MAČVA: Filipović, Pejović, Ivić, Lazarević, Obrovac (od 86. Jovanović), Protić, Ristivojević, Arsenijević, Matić, Adamović, Gemović (od 63. Gavrić). Trener: Dragan Aničić.

PARTIZAN: Stojković, N. G. Miletić, Mitrović, N. R. Miletić, Vulićević, Everton, Jevtović (od 46. Ilić), Janković (od 72. Pantić), Tošić, Tavamba, Ožegović (od 65. Jovanović). Trener: Miroslav Đukić.

Prva je do zicera stigla Mačva, u osmom minutu munjevita kontra, desetak izmenjenih pasova, na kraju je sa loptom u kazneni uleteo Matić, lopta mu je malo pobegla, ali je došla na ivicu peterca iskosa sa leve strane, a nju je naleteo Gemović, ali je Stojkovićsjajno intervenisao i loptu izbacio u korner.

Posle kornera neverovatan promašaj Protića. Lopta ubačena na drugu stativu, tamo je bio jedino Protić, na metar od gola, i kada su već svi videli loptu u mreži, on je sa metar uspeo da prebaci prečku.

Sa nešto više od dvadeset metara, sa pozicije iz koje je u Čačku dao gol u 97. minutu za pobedu, probao je Tošić u 14. minutu, za malo je bio neprecizan.

Frtalj časa zatišja je usledio do pokušaja sa sedam metara iz okreta Matića.

U 35. minutu Matić se klizećim startom na polovini terena izborio za loptu ispred štopera Miletića, napadač Mačve stuštio se ka golu Partizana, Everton ga je stigao na ivici kaznenog, oborio i dobio žuti karton.

Loptu je namestio Mladen Lazarević i pogodio rašlje, reprezentativni golman Vladimir Stojković pogledom je ispratio put lopte - 1:0.

Ubrzo su još jednu kontru izveli domaćini, ali je Matić loše šutirao iskosa sa 14 metara u izglednoj situaciji.

U 41. minutu zicer za crno-bele. Štoper Mačve promašio je loptu, Tavamba je pred sobom imao brisan prosto i golmana Filipovića, krenuo je ka njemu, suviše prišao, onda probao da ga obiđe. Otišao je suviše iskosa, šutirao, ali je sa gol linije glavom loptu u korner izbio Ristivojević.

Početkom nastvaka umalo 2:0, napad sa desne strane šut Šapčana, Mitrović je dotakao loptu i umalo prevario golmana Stojkovića. U 49. minutu ponovo je Matić promešao odbranu crno-belih, a onda lošije šutirao, pa je loptu lako ukrotio Stojković.

U 52. minutu gužva u kaznenom Mačve, gurao se Tavamba, gradio loptu, dovukao je do peterca, ali je tamo pod naletom dvojice rivala poklekao.

Minut kasnije izjednačenje. Centaršut Vulićevića sa desne strane na peterac, lak zadatak za Tavambu, glavom je poslao loptu u mrežu - 1:1.

Nepunih 60 sekundi kasnije kao preslikana situacija, golman domaćih promašio je loptu, lopta je pogodila Tavambu u glavu nekoliko metara od gola, ali nije završila u mreži.

Probao je dalekometnim šutom Janković, ali ni on nije bio precizan.

Do 83. minuta minuta zatišje, a onda odlična prilika za Tavambu, skoro iz mrtvog ugla sa tri metra je šutirao, ali mu je golman Filipović ušao u šut, gužva nije rasčišćena, ubrzo se lopta vratila u peterac odakle je probao Pantić, opet je sjajan bio Filipović, a onda je lopta padala oko peterca, a sudija Đokić je svirao penal za Beograđane zbog faula nad Pantićem.

Sa tribina se zaorilo "lopovi, lopovi", domaći igrači su se sjatili oko sudije, on se branio žutim kartonima. Odluka nije promenjena, sa bele tačke je siguran bio kapiten Ilić - 1:2.

Posle svih zbivanja domaćima je pala koncentracija, jedna lopta na desnu stranu u prostor ka Jovanoviću našla je svoj put, a mladi napadač je bio neumoljiv - 1:3, piše Sportski žurnal.

Semafor 16. kola Super lige Srbije:

Petak:

Čukarički – Vojvodina 2:1 (Milojević 15, Kajević 56 - Mihajlović 74)

Subota:

Borac – Javor 2:1 (Filipović 44, Lima Kruz 45 - Ivanovski 38)

OFK Bačka – Spartak 0:2 (Ivanović 24, Stojković 90)

Radnik – Voždovac 1:0 (Zlatanović 21. jedanaesterac)

Rad – Napredak 1:0 (Denić 61)

Nedelja:

Mačva – Partizan 1:3 (Lazarević 37 - Tavamba 53, Ilić 86, jedanaesterac, Jovanović 89)

Zemun – Mladost 0:0

17.00: Radnički (Niš) – Crvena zvezda

Detalj sa meča u Šapcu / FOTO: partizan.rs

Lige Srbije Lige Srbije Superliga Srbije Mačva Partizan
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača