XS
SM
MD
LG

1 : 1
Poluvreme
0 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Kozari i Tekstilcu po bod

21.10.2017 Administrator DC

Na Gradskom stadionu u GradiÅ”ci pred oko dvije stotine gledalaca odigrana je utakmica 11. kola I lige Republike Srpske FK Kozara ā€“ Tekstilac (Derventa) 1-1.

Fudbaleri Kozare prepustili su inicijativu na početku utakmice gostima iz Dervente, ali i prvi prijete golu Tekstilca preko TomaÅ”a, a malo zatim i na centarÅ”ut TomaÅ”a GliÅ”ić slabo glavom zahvaća loptu. Å ut isprobava i Stjepanović, da bi polovinom prvog poluvremena Babić nakon kornera odlično Å”utirao glavom, ali za milimetar preko prečke. U 36. minuti, prva prava akcija gostiju, Ozren Perić vara odbranu Kozare i idealno upoÅ”ljava Milakovića koji dovodi goste u vođstvo od 0-1 i s tim rezultatom se odlazi na poluvrijeme.

Već u 48. minuti, gosti mogu da potvrde vođstvo. Zarić izlazi sam pred Bojanića, prebacuje ga, ali Petrović spaÅ”ava gol Kozare izbacivÅ”i loptu sa gol linije. PokuÅ”avaju fudbaleri Kozare ugroziti gol Å”utevima iz daljine Stjepanovića i TomaÅ”a, ali bez uspjeha, Tekstilac je zatvorio sve prilaze svom golu. Å ef stručnog Å”taba Kozare baca sve u napad i ubacuje joÅ” dva napadača, Stamenkovića i osamnaestogodiÅ”njeg BaÅ”tinca, koji je danas debitovao za prvi tim Kozare. I to se i ispalatilo, tek Å”to jeĀ  uÅ”ao brzi BaÅ”tinac, nakon bijega odbrani Tekstilca sruÅ”en je u Å”esnaestercu gostiju i sudija Đorđić pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač jedanaesterca za Kozaru je GliÅ”ić i Kozara dolazi do izjednačenja u 78. minuti. Nastavljaju fudbaleri Kozare da napadaju ka golu Tekstilca, i Kovljen biva sruÅ”en u Å”esnaestercu gostiju u 84. minuti, ali se ovaj put piÅ”taljka sudije Đorđića nije oglasila. Tri minute prije kraja, Brković pravi pometnju u Kozarinom Å”esnaestercu, ali Å”ut zavrÅ”ava pored gola Bojanića. Igrao se zadnji minut, kada Brković faulira fudbalera Kozare i sudija Đorđić mu pokazuje, nakon drugog žutog crveni karton, te Kozara zadnjih trideset sekundi igra sa igračem viÅ”e, ali rezultat se ne mijenja.

U sljedeća dva kola kola u I ligi Republike Srpske Kozara će opet biti domaćin. Sljedeće subote, 28. 10. 2017. godine u 12. kolu I lige Republike Srpske dočekaće na Gradskom stadionu u GradiÅ”ci Željezničar iz Banja Luke. Utakmica počinje u 14.30 h,piÅ”efkkozara.com

FK Kozara:Ā Bojanić M., Petrović O., Babić N., Petrović O., GliÅ”ić D., TomaÅ” S. (od 68. min. Stamenković U.), PaÅ”tar M.( od 76. min. BaÅ”tinaac S.), Petković Z., Aljetić B., Stjepanović N. (od 55. min. Babić R.), Kovljen S., trener: Đurić S., nisu igrali: Vuković D., Mirjanić A., Zečević M., Gvozden S.

Tekstilac (Derventa):Ā Pećić D., Jolović D., Kovač A., Đuričić S., Perić O., Milaković A., Susaković I. (od 79,. min. Brković M.), Ćorić D., Komlenović V., Zarić D., Brković S., trener: Stojić M. nisu igrali: Plisnić D., Ā Simić S., Đekić D., Duspara Z., Vukadinović D., Vugdić B.

Kozara - Tekstilac / FOTO: Goran Radimirović Riro i fkkozara.com

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Kozara Tekstilac Kort