XS
SM
MD
LG

1 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Sporne situacije u Prijedoru (video)

02.04.2018 Administrator DC

Rudar Prijedor, tačnije Aleksandar Vojinović, u 89. minutu subotnjeg derbija protiv Zvijezde-09 iz Etno sela StaniÅ”ići postigao je regularan pogodak za pobjedu 2:1 koji je, međutim, na mahanje pomoćnog sudije Željka Dragojevića iz Banjaluke poniÅ”tio glavni arbitar GradiŔčanin MiloÅ” Gigović.

Na taj način Rudar Prijedor je oÅ”tećen i uskraćen za pobjedu, a najvjerovatnije i osvajanje prvog mjesta poslije 22. kola za ulazak u Ligu za prvaka koje garantuje startne dvije domaće utakmice od kojih i prvo domaćinstvo u derbiju baÅ” najvećem konkurentu i jedinom rivalu u borbi za titulu i palsman u Premijer ligu BiH.

Prema snimcima s centralne i kontra bočne kamere kojeĀ posjeduje portal prijedor24h.com, ali i fotografiju iz ā€œkonta uglaā€ jasno se vidi da je fudbaler Rudar Prijedora Aleksandar Vojinović u liniji sa defanzivcima gostiju iz Semberije, a u tom slučaju prednost se daje napadaču, jer se fudbal igra za golove. Osim toga to su i najnovije UEFA upute na osnovu Sudijske konvencije koju je potpisao i Fudbalski savez Republike Srpske posredstvom Fudbalskog saveza BiH.

http://prijedor24h.com/wp-content/uploads/2018/04/0-02-04-2b9fce2f25b5f10398bcd69242e473e84f1b1de89decc5056db40d777725a6d4_full.mp4?_=2Situacija je dodatno zabrinjavajuća kada se ima u vidu činjenica da je Željko Dragojević jedan od omiljenijih arbitara u FSRS i ā€œÄovjek od povjerenjaā€, ali je u ovom slučaju, kako se vidi na snimku, pogrijeÅ”io i nije dobro odradio posao, oÅ”tetivÅ”i domaćina

http://prijedor24h.com/wp-content/uploads/2018/04/rudar-kontra-kamera.mp4?_=1

Biće zanimljivo kako će u ovoj situaciji reagovati kontrolor suđenja Dejan RadiÅ”a iz Banjaluke.

Ā 

NaÅ”im čitaocima ostavljamo mogućnost da pogledaju snimke i sliku iz ā€œkontra uglaā€, te se uvjere da li je Aleksandar Vojinović bio u nedozvoljenoj poziciji ili je pomoćnik Željko Dragojević pogrijeÅ”io.

Ā 

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Rudar Prijedor Zvijezda 09