XS
SM
MD
LG

95 : 93
1/4
21 : 13
2/4
18 : 22
3/4
23 : 18
4/4
21 : 30
1 prod.
12 : 10
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Igokea pala u Ljubljani

03.10.2017 Đ. MaleÅ”ević

KoŔarkaŔi Igokee porazom su otvorili novu sezonu ABA Lige. Igosi su poraženi u Ljubljani od Olimpije, rezultatom 95-93, nakon produžetka.

Igokea je dobro otvorila meč. Poveli su Aleksandrovčani sa 8-2 a onda su se počele nizati izgubljene lopte. Do kraja prvog perioda, Olimpija pravi preokret i dolazi do vodstva 21-13. Igokeu u utakmicu vraća VaÅ”ington, koji svojom serijom donosi Igokei četiri poena prednosti. Ipak, kraj drugog perioda pripada Olimpiji, pa domaći odlaze na odmor sa četiri poena prednosti.

U trećem periodu gledali smo dosta ravnopravnu igru. Olimpija je odigrala odlično poslednje dvije minute trećeg perioda i odlazi na devet poena prednosti. Imali su oni 12 poena prednost na neÅ”to viÅ”e od Å”est minuta do kraja ali Igokea se nije predavala. VaÅ”ington i Radivojević pokrenuli su Igokeu a dodavao se i MiloÅ”ević. Malo po malo prednost domaćih se topila i na kraju Radivojević pogađa za 83-83. Hrovat je promaÅ”io Å”ut za pobjedu pa se otiÅ”lo u produžetak.

Igokea je povela sa 87-83 u produžetku. Imali su napade da uvećaju vodstvo ali ih iskoristili nisu i Olimpija okreće rezultat. Imala je Igokea svojih Å”ansi i u zavrÅ”nici ali nije bilo ni sportske sreće pa je na kraju bilo 95-93 za Olimpiju.

Ljubljančani su ovaj meč dobili prije svega jer su imali manje izgubljenih lopti. Igokea je bolje Å”utirala iz igre, imala osam skokova viÅ”e ali imali su i deset asistencija manje i deset izgubljenih lopti viÅ”e. TeÅ”ko je dobiti meč u gostima u ABA ligi a da pri tome izgubite 20 lopti, kao Å”to je to bio slučaj sa Igokeom.Ā 

Olimpiju su do pobjede predvodili Morgan sa 20 poena i 11 skokova, dok je Hrovat takođe imao 20 poena. VaÅ”ington sa 35 poena bio je najbolji kod Igokee a odličan je bio i MiloÅ”ević sa 19 poena i 12 skokova.

Lige Srbije Lige Srbije ABA liga Union Olimpija Igokea
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača