XS
SM
MD
LG

61 : 69
1/4
18 : 15
2/4
12 : 18
3/4
12 : 13
4/4
19 : 23
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Cedevita savladala Igokeu

30.12.2017 Đ. MaleÅ”ević

KoŔarkaŔi Igokee upisali su deveti poraz u ABA ligi. Aleksandrovčani su večeras izgubili na svom terenu od Cedevite, rezultatom 69-61.

Igokea je dobro otvorila susret. U prvom periodu uspjeli su uvesti utakmicu u svoj sporiji ritam. Dobrom igrom u odbrani, domaći su nakon prvog perioda vodili 18-15. U dobrom ritmu nastavili su i u drugom periodu i poveli su sa 23-17 a onda je Cedevita napravila seriju 14-3 i doÅ”la je do pet poena prednosti. Igokea je do kraja poluvremena uhvatila kakav takav ritam ali je Cedevita na poluvremenu vodila sa 33-30.

U trećem periodu gledali smo jako loÅ”u koÅ”arku sa obje strane. Igokea je uspjela da priđe na -1 i imali su nekoliko napada za vodstvo, ali su svaki napad loÅ”e odigrali i nisu doÅ”li do prednosti. Cedevita je u zavrÅ”nici trećeg perioda zaigrala bolje, pa je nakon 30 minuta igre bilo 46-42 za Cedevitu. Igokea je odlično otvorila poslednji period. Serijom 4-0, doÅ”li su do izjednačenja i opet su imali nekoliko Å”ansi da povedu. Ni ovaj put, Å”anse nisu iskoristili pa je Cedevita svojom serijom doÅ”la do pet poena prednosti.Igokea je uspjela da smanji na 53-50 a onda je uslijedio period, u kome je i odlučen pobjednik. Cedevita je imala napad i Nikols je promaÅ”io trojku pa je Čeri uhvatio ofanzivni skok a potom je Čeri promaÅ”io trojku a Nikols doÅ”ao do ofanzivnog skoka. Na kraju je iz svega toga Markota pogodio trojku i donio +6 svom timu. U narednom napadu, Ljubičić gubi loptu a Markota joÅ” jednom trojkom donosi velikih +9 Cedeviti. PokuÅ”ala je Igokea da se vrati ali nije uspjela, pa je Cedevita slavila rezultatom 69-61.

Igokea je ovaj meč izgubila prije svega radi očajnog Å”uta za tri poena. Naime domaći su Å”utirali samo 1/16 za tri. Pored toga, defanzivni skok je bio jako loÅ” i Igokea je dopustila mnogo ofanzivnih skokova gastima u samoj zavrÅ”nici. Bilo je problema u organizaciji igre u Igokei i možda je vrijeme da se potraži neki igrač na poziciji pleja za nastavak sezone. U svakom slučaju treba pohvaliti ogromnu energiju Cedevite i sjajnu igru u odbrani. Igokea ih je uvela u svoj sporiji ritam ali je Zdovc atipičnim petorkama uspio da u drugom periodu napravi seriju 14-3, Å”to je bilo itekako važno za konačan ishod utakmice. Imala je i Igokea pozitivnih stvari a to su novo sjajno izdanje Jevtovića kao i dobra odbrana u većem dijelu susreta. Međutim, ne može se Cedevita dobiti sa 1/16 Å”utom za tri poena.

Cedevitu je do pobjede predvodio Stipanović sa 13 poena, osam skokova i Å”est asistencija. Najbolji u redovima Igokee bio je Jevtović sa 21 poenom. Igokea je sada na omjeru od 5-9 te će u narednom kolu gostovati kod MZT-a.

Foto: ABA liga

Lige Srbije Lige Srbije ABA liga Igokea Cedevita
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača