XS
SM
MD
LG

91 : 71
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Leu jesenje počasti

24.12.2017 JagoÅ” JagoÅ”

Ā 

U derbiju jesenjeg dijela prvenstva Prve koÅ”arkaÅ”keĀ  lige Republike Srpske, KK ā€žLeotarā€œ je fantastičnom igrom pobijedio do sada neporaženi KK ā€žBoracā€œ iz Banjaluke rezultatom 91:71 (18:20, 23:12, 23:21, 27:18) i ostao jedini neporaženi tim u ligi.

Na taj način ostao je usamljen na čelu prvoligaŔkog koŔarkaŔkog karavana Republike Srpske.

Lijepo je bilo večeras u Sportskoj dvorani ā€žMiloÅ” Mrdićā€œ jer odavno nije bila punija dvorana. Navijalo se iz sveg glasa za ā€žLeoā€œ, a gledaoci su mogli da uživaju u majstorijama igrača oba kluba.

Prvih deset minuta rivali su se mijenjali u vođstvu. Nakon pet minuta domaća ekipa vodila je sa 12:11, ali nakon prvih deset minuta na semaforu je pisalo 18:20.

U drugoj četvrtini Leotar je odmah preuzeo vođstvo tako da je u 15. minutu bilo bilo 30:26. Nakon ovoga, igrači Dražena Å egrta su joÅ” bolje zaigrali tako da su pedeset sekundi do kraja poluvremena poveli sa 41:30 i to je bilo najveće vođstvo u prvom poluvremenu.

Na kraju su gosti ipak smanjili i na poluvrijeme se otiŔlo sa rezultatom 41:32.

U ovom dijelu treba istaći Å akotića koji je postigao 20 koÅ”eva.

U trećoj četvrtini Leotar je na krilima publike nastavio sa dobrom igrom i razlika je iznosila oko 12 koÅ”eva ā€“ 64:53.

U zadnjih deset minuta viđena je ā€žtrebinjska rapsodijaā€œ u kojoj je sve polazilo za rukom.

Pri kraju utakmice najveća prednost je bila na utakmici 89:66. Na kraju je bilo 91:71.

Šta reči o utakmici u kojoj su gledaoci dva minuta prije kraja ustali sa svojih sjediŔta i aplauzom pozdravljali jesenje prvake RS.

Maestralni Å akotić sa 30 koÅ”eva, Raiačević sa 15, Vuković, MileÅ”ić i Radmilović sa 11 koÅ”eva iĀ  Peđa Lončar sa 21 i Vučković sa 15 kod gostiju bili su najefikasniji akteri večeraÅ”nje utakmice.

Trener Dražen Šegrt sa osmijehom na licu, ali promuklim glasom pohvalio je sve igrače i čestitao im na sjajnom meču.

ā€žOdigrali su onako kako smo se pripremaliĀ  i dokazali su od prvog minuta da su ozbiljno shvatili i da moramo pokazati karakter. Odvojili smo se, ali nismo posustajali i zato je ovolika razlikaā€œ, kazao je Å egrt.

Kapiten ekipe i najbolji igrač u ovom dijelu prvenstva Leotara Dejan Å akotić večeras je postigao 30 koÅ”eva uz 3 trice i 6 skokova i bio je zadovoljanigrom cijele ekipe i kaže da je ovo pobjeda kolektiva.

ā€žOsjetio sam na početku da mi ide, ali bih ovo istakao kao plod timske igre i zaista smo izgledali fantastično svih 40 minutaā€ž, rekao jeĀ  Å akotić.

Prvenstvo se nastavlja 20. januara kad Leotar gostuje KK ā€žBratunacā€œ u Bratuncu.

U poluvremenu utakmice polaznici Å kole sporta i budućnost sposrta u naÅ”em gradu razvili su transparent ā€žSD Leotar Å kola sporta za zdravije i ljepÅ”e djetinjstvoā€œ.

KK ā€žLeotarā€œ: Bokić , Raičević15 , Bratić , Tunguz 8 , Vuković11 , Zelenović , MileÅ”ić11 , Radmilović 11 , Milanović , Milidragović 1 , Fimić4 , Å akotić 30.Ā  Trener: Dražen Å egrt.

KK ā€žBoracā€œ: Nikolić10 , Barbarez , Aničić2 , P. Lončar21 , Putnik 2, S. Lončar 7 , Pucar 4, Samardžić 10 , Stupar , Kovačević , Ćulum , Vučković 15 . Trener: Bojan Božić.

Izvor:Trebinjelive.info

Leotar - Borac /Foto:Trebinjelive.info

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga RS Leotar Borac
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača