XS
SM
MD
LG

86 : 89
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Borcu bodovi u Rogatici

10.02.2018 Administrator DC

KoÅ”arkaÅ”i Borca savladali su u Rogatici, u utakmici 15. kola Prve lige Republike Srpske, istoimenog domaćina rezultatom 86:89 nakon produžetka. Crveno-plavima je trijumf nad Rogatičanima 12. u tekućoj sezoni, čime su se učvrstili na drugom mjestu, dok su izabranici Tomislava Anđelića i dalje na nuli kada su u pitanju pobjede, međutim po prikazanoj igri u duelu sa naÅ”im timom, rogatički koÅ”arkaÅ”i, slobodno se može reći, zaslužuju mjesto u gornjem dijelu tabele.

Igrači koje sa klupe predvodi Bojan Božić djelovali su u meč sa Rogatičanima dosta stegnuto, igralo se u grču, Å”to se posebno odnosi na prvo poluvrijeme, u kojem su domaći, u pojedinim momentima, imali i prednost od 8 poena. Izgubljen je veliki broj lopti, u napadu je viđeno dosta neorganizovanosti, defanzivni skok nije bio iskontrolisan na potreban način, pa se na pauzu između dva poluvremena otiÅ”lo pri rezultatu 41:36 za domaći tim.

U trećem kvartalu naÅ” tim se trgao, zaigrao odlučnije kako pod svojim, tako i u ataku na protivnički koÅ” i trojkom Dejana Barbareza u finiÅ”u tog perioda vratio plus na svoju stranu (51:54). Narednih 15 minuta, koliko se, silom prilika, joÅ” igralo, ponudilo je ā€œigru živacaā€ u punom smislu: na Borčevu prednost trojkama su odgovorili Bojan Puhalac i Božidar Balčaković za 57:55, uzvratio je Peđa Lončar za 57:60 i kasnije 64:67, te potom imao Å”ansu da kod rezultata 71:73, na 11 sekundi do kraja, Å”utira dva slobodna bacanja i možda otkloni dileme oko konačnog ishoda. Realizovano je samo drugo bacanje, nakon tajm-auta domaće ekipe već spomenuti Bojan Puhalac se odmah po prijemu lopte ā€œdigaoā€ na Å”ut i pogodio trojku za 74:74, na koju Lončar u posljednjem ataku za pobjedu nije uspio da uzvrati.

Na početku dodatnih 5 minuta, Srđan Lončar je postigao svoju jedinu trojku na meču za +3, ali su domaći i na to imali spreman odgovor u vidu serije 5:0, koju su činili poeni Božidara Balčakovića i Aranđela Kosorića. Na ulasku u posljednja tri minuta, NebojÅ”a Nikolić je načinio prekrÅ”aj nad Bojanom Puhalcem prilikom njegovog Å”uta za tri poena. Iskoristio je centar domaćeg tima sva tri slobodna bacanja, ali je maksimumom iz situacije 2+1 uzvratio Peđa Lončar.

Na 37 sekundi prije kraja produžetka, pri vođstvu Borca od jednog poena (84:85), Aleksandar Baričanin je poentirao po ofanzivnom skoku, ali su arbitri smatrali da je prekrÅ”aj nad njim napravljen ranije, pa je poslat na izvođenje dva ā€œpenalaā€. Iskoristio je samo prvo, krenuo je potom Borac u napad za vođstvo ali je Peđa Lončar bio neprecizan, da bi u ataku Rogatice ka koÅ”u Ognjen Putnik ukrao loptu i lako poentirao za 85:87. Načinjen je potom prekrÅ”aj nad Baričaninom koji je opet bio polovičan za linije za slobodna bacanja da bi Nikolić poslije faula oba puta bio precizan u Å”utu za jedan poen. Zatražili su domaći minut odmora na neÅ”to viÅ”e od tri sekunde do kraja, nakon istog ponovo je lopta stigla do Puhalca ali ovog puta nije bio precizan kao na isteku posljednje četvrtine.

Inače, ovom pobjedom Borac je prekinuo negativan niz od Å”est poraza u Rogatici otkako nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske, odnosno od oktobra 2013. godine. Dva tima su se u Rogatici sastala četiri puta u ligaÅ”kom dijelu i dva puta u polufinalu plej-ofa (sezona 2014-15) i svaki put su domaći navijači imali razloga za slavlje. Posljednji put prije ovog meča, Borac je u Rogatici trijumfovao u sezoni 2006-07, kada je rogatički prvoligaÅ” nosio naziv Wolf Security i kada je tadaÅ”nja generacija Borca osvojila Å”ampionsku titulu u elitnom koÅ”arkaÅ”kom takmičenju u Republici Srpskoj.

Kada govorimo o strijelcima u domaćoj ekipi, prednjačio je Bojan Puhalac sa 23 poena, Stefan Slijepčević je postigao 20, a Darko Rističević 16 poena. U naÅ”em taboru Peđa Lončar je postigao 28, od čega pet trojki, dok je drugi strijelac tima bio Dejan Barbarez sa 12 poena.

U narednom kolu Borac će u nedjelju, 18. februara, sa početkom u 19 časova ugostiti sastav Prijedora.

ROGATICA ā€“ BORAC 86:89 (20:16, 21:20, 10:19, 23:19, 12:15)

dvorana: u Rogatici, gledalaca: 100, sudije: Miodrag Borovina, Goran Majstorović i Srđan Rajak.

ROGATICA: Kosorić 6, Baričanin 9, Puhalac 23, Slijepčević 20, Rističević 16, Ikanović, Samardžić, Vukadin, Zoranović 2, Pajić, Balčaković 10. Trener: Tomislav Anđelić.

BORAC: Nikolić 10, P. Lončar 28, Samardžić 6, Kovačević 6, Kecman 7, Dragičević, Barbarez 12, Putnik 4, Lakić 7, Stupar, Ćulum, S. Lončar 9. Trener: Bojan Božić.

(borac-sport, foto: borac-sport)

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga RS Rogatica Borac
Petar24 je ocenio igrača
Petar24 je ocenio igrača
Petar24 je ocenio igrača
Jusuf_12345 je ocenio igrača
Jusuf_12345 je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača