XS
SM
MD
LG

4 : 0
Poluvreme
2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Gošk razbijena vojska

25.10.2017 Administrator DC

Fudbaleri Olimpika deklasirali su na Otoci GOŠK rezultatom 4:0 te su izborili plasman u četvrfinale Kupa BiH. Olimpik je od samog starta krenuo otvor eno i ofanzivno prema golu gostiju, a prvu priliku je u 7. minuti imao Jusufbašić, koji je šutirao preko gola.

Već u 10. minuti, odbrambena linija Gabele je ispala u pokušaju da napravi ofsajd zamku, ali je Armin Mahović šutirao preko gola. U 13. minuti, Bošnjak šutira iz slobodnog udarca, a Bandović brani i izbacuje loptu u brzu kontru svog tima, u čijoj završnici šutira Mahović sa vrha šesnaesterca, ali ovaj pokušaj odlazi pored gola.

Potom i Muminović sa vrha šesnaesterca šutira jako dobro, ali golman gostiju je siguran.

U 27. minuti, udarac Osmanovića sa šest ili sedam metara, ali odbrana blokira njegov pokušaj. 

Svoju terensku inicijativu Olimpik je ipak krunisao zasluženim pogotkom iz slobodnog udarca Daniela Stojanovića. On je šutirao sa 22 metra, a njegov fantastičan udarac gosti nisu mogli zaustaviti.

Prelomio je ovaj gol u potpunosti otpor GOŠK-a, a u 37. minuti Čolić obara Mahovića u kaznenom prostoru. Sabahudin Jusufbašić panenkom pogađa mrežu golmana Antonija Brkića za sigurno vodstvo Olimpika.

U 43. minuti, Stojanović centrira sa lijeve strane, ali mu lopta prelazi preko noge te pogađa suprotnu stativu. U finišu poluvremena, Sabahudin Jusu fbašić promašuje stopostotnu šansu da u potpunosti riješi meč. Izašao je sam pred golmana Brkića, ali nije pogodio.

Drugo poluvrijeme je donijelo i treći gol Olimpika, koji je pogodio za 3:0 u 55. minuti susreta nakon još jedne dobre akcije domaćina. Bilo je tada pitanje pobjednika riješeno, a Olimpik je i u nastavku susreta zabilježio nekoliko dobrih šansi. Udarce ka golu gostiju upućivali su Nedim Oglečevac i Armin Mahović, ali nisu bili precizni.

Evrogol je u 72. minuti za vodstvo od 4:0 postigao Meldin Jusufi udarcem sa lijeve strane u kontrastranu gola GOŠK-a za potpuno poniženje gostujućeg tima. Do kraja susreta, Olimpik je stvorio još nekoliko šansi, a najbolju nije iskoristio Oglečevac, tako da je rezultat ostao 4:0.

 

Olimpik - Gošk

Ostalo BiH Ostalo BiH Kup BiH Olimpik GOŠK
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača