XS
SM
MD
LG

53 : 59
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Kozara preorala Lijevče

12.11.2017 Administrator DC

KIK Kozara / FOTO:mojagradiska.com

U prvom kolu II lige MLRS, ZAPAD, košarkaši iz Gradiške odnijeli su pun plijen iz Aleksandrovca, gdje su kao gosti savladali KK Lijevče iz Nove Topole rezultatom 53:59.

Nakon furiozne prve četvrtine u kojoj je OKK Kozara ostvarila vodstvo 15 razlike, semafor je pokazivao 3:18. Sjajno su otvorili utakmicu izabranici trenera Ljepojevića, gdje su čvrstom odbranom došli do lakih poena iz brze tranzicije. U drugoj četvrtini igrači KK Lijevče uspjeli su malo da konsoliduju svoje redove i na krilima Mićića i Miljevićasmanjuju vodstvo te na poluvrijeme odlaze sa rezultatom 17:25,piše na sjatu mojagradiska.com

Inače gore pomenuti Mićić Nikola, nakon kratke pauze u seniorskoj košarci došao je kao pojačanje u KK Lijevče, a upravo on postigao je prve poene svoje ekipe, te se u budućnosti očekuje njegovo dizanje forme, kao i ostatka ekipe.

 U drugom poluvremenu, igralo se muški na obe strane parketa, prvo su u 3/4košarkaši Kozare odmakli na 13 razlike što se činilo kao početak kraja ove utakmice. Na sreću košarkaške publike KK Lijevče se vratilo u meč, prišli na samo 1 poen zaostatka, ali to nije bilo dovoljno. Spoj mladosti Kecmana, Vukovića, Inca i Vukomanovića uz lidersku palicu, iskusnog Igora Damjanovića uspješno je odolio napadima domaćina i priveo utakmicu kraju, za konačan rezultat 53:59.

Trener Ljepojević imao je samo riječi hvale za svoje omladince: 

 ‚‚Iako smo ušli u utakmicu bez ijednog zajedničkog treninga, u nedostatku dvorane, zadovoljni smo kako smo otvorili meč, što će ispostaviće se na kraju i presudilo. Uz očekivane partije iskusnih igrača ove ekipe najviše sam zadovoljan doprinosom juniora koji su pokazali da pripadaju prvom timu, te da se od njih može dosta očekivati u budućnosti.”

Kapiten Igor Damjanović, kao najistaknutiji pojedinac ovog meča s 15 postignutih poena kaže : 

 ‚‚Prva utakmica u sezoni, u koju smo ušli bukvalno bez ijednog jedinog treninga. Sala Srednje stručne i tehničke škole se renovira i nemamo adekvatne uslove za rad, ali nadam se da će se to promijeniti u bliskoj budućnosti. Zadovoljni smo pobjedom, kako i ne bi bili. To je u suštini najbitnije za ovaj meč, jer moramo da se okrenemo nedelji, utakmici drugog kola gdje gostujemo u Prnjavoru. Očekujemo tešku utakmicu, ali kao i u ovom trijumfu, pokušaćemo da juniorima ukažemo više minuta.” 

Iz poražene ekipe, strijelac 9 poena za domaću ekipu, na kraju ipak optimističan Jovan Puškar :

 ‚‚Najvise je presudila ta prva četvrtina u kojoj smo imali 7-8 otvorenih šuteva za tri poena i to da smo ušli u utakmicu sa lošom odbranom, a ekipa Kozare je to iskoristila i povela 15 razlike. U ostale tri cetvrtine smo podigli odbranu na viši nivo i stigli na dva poena zaostatka ali zbog lošeg šuterskog izdanja nismo mogli da preokrenemo rezultat u našu korist. U nedjelju vec igramo utakmicu protiv ekipe Ušća u Obilićevu. Popravićemo neke nedostatke iz prve utakmice i uz dobro šutersko raspoloženje očekujem pobjedu.”

KK Lijevče Nova Topola – OKK Kozara Gradiška 53:59

Lijevče: Puškar 9, Obradović 6, Miljević 15, Jović, Mićić 6, Vajagić, Subotić 9, Lukić A. , Lukić S., Međedović, Gajić 6, Madžarić 2

Kozara: Vekić 2, Tomić 14, Kelečević 10, Petković, Vuković 7, Damjanović S. 3, Damjanović I. 15, Injac, Kecman 2, Simetić, Vukomanović 3, Radić 3

Ostalo Ostalo Druga liga RS - Zapad Lijevče Kozara
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača