XS
SM
MD
LG

3 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Zaslužen trijumf Sarajeva

29.04.2018 Administrator DC

Fudbaleri Sarajeva savladali su rezultatom 3:1 Radnik u posljednjem duelu 29. kola Premijer lige BiH. Nakon remija sa Željezničarom i pobjede nad Širokim Brijegom, fudbaleri Sarajeva su u potpuno drugačijoj atmosferi nego ranije dočekali ekipu Radnika na KoŔevu.

Poslije dugo vremena, Sarajevo je moglo sa optimizmom dočekati svog protivnika, jer je bilo evidentno da je period krizne igre bio iza Bordo tima, a paralelno sa poboljÅ”anjem igara, počeli su se poboljÅ”avati i rezultati. Sarajevo je u danaÅ”nju utakmicu uÅ”lo u nepromijenjenom sastavu u odnosu na utakmicu protiv Å irokog Brijega, a izabranici Husrefa Musemića od početka danaÅ”njeg meča počeli su sa agresivnom igrom, čemu je doprinijela i pomalo neobična formacija gostujućeg tima.

Naime, Mladen Žižović je danas odlučio eksperimentisati sa formacijom 3-4-3, a to se nije baÅ” dobro odrazilo na igru njegovog tima. Odbrana Radnika popustila je već u 7. minuti susreta, a prelomio ju je odličan ulazak Halida Å abanovića iza leđa desne bočne linije Radnika. Perfektnom ga je loptom pronaÅ”ao Emir Halilović, a on je odigrao pas na drugu stranu, gdje je Krste Velkoski postavio nogu i skrenuo loptu u mrežu golmana Mladena Lučića.

Bio je to tek početak dobre igre Sarajeva, koje je stvorilo joÅ” nekoliko dobrih poluÅ”ansi. Ipak, nije Radnik bio bez prilika, ali gostujući tim je uglavnom sa premalo igrača u ofanzivi pokuÅ”avao ugroziti gol domaćina.

Izuzetak je bila 17. minuta, kada su dva fudbalera Radnika bila pred golom Sarajeva, a na kraju je udarac Velibora Đurića izblokiran.

U 21. minuti Sarajevo dolazi do drugog gola. Akcija domaćeg tima bila je jako kvalitetna, a na kraju je Almir Bekić odlično centrirao. Ipak, njegov centarÅ”ut zasjenio je joÅ” bolji skok i vrhunski udarac Krste Velkoskog glavom, kojim je Sarajevo stiglo do sigurnog vodstva.

Sarajevo je u 32. minuti imalo Å”ansu da u potpunosti rijeÅ”i meč, ali Halilović nije bio precizan nakon lukavog dodavanja Mersudina Ahmetovića. To je otprilike bilo sve od Sarajeva u prvom dijelu, s obzirom na to da je Radnik s vremenom polako postajao komforniji u formaciji 3-4-3.

U 38. minuti, loÅ”a komunikacija u odbrani Sarajeva rezultira greÅ”kom. Na loptu istrčava Pavlović koji do nje ne stiže prije Demira Pece, no mladi fudbaler Radnika pogađa prečku. Tom prilikom, Peco se povrijedio i morao je napustiti teren, baÅ” kao Å”to je kod Sarajeva neÅ”to ranije zbog povrede igru napustio Almir Bekić.

Drugi dio je počeo joÅ” jednim periodom intenzivnog pritiska Sarajeva, koji je rezultirao sjajnom Å”ansom za Bordo tim. Emir Halilović je u solo prodoru nanizao nekoliko igrača Radnika, a potom je odlično Å”utirao, no njegov udarac zaustavlja dobro postavljeni Mladen Lučić. Iz rezultujućeg kornera Sarajevo dozvoljava sebi komfor da izgubi loptu, a gosti poslije kontranapada dolaze do pogotka. Å abanović gubi loptu na sredini terena, Stojanović dobrim pasom izbacuje kapitena Dinu BeÅ”irovića u kontru, a ovaj trese mrežu Sarajeva za vraćanje neizvjesnosti utakmici.

Radnik nije odustao od ofanzivne igre ni nakon pogotka, ali opet je dojam bio da je puno opasniji bio zbog često previsoko postavljene ekipe Sarajeva, nego zbog stvarno vrhunske igre. Nakon Ŕto je nekoliko puta odbrana Sarajeva naivno ispadala praktično na centru terena, igrači Bordo ima malo su se povukli, pa Radnik nije imao previŔe Ŕansi za postizanje pogotka.

S druge strane, Sarajevo je stvorilo nekoliko Å”ansi, a najbliži pogotku bio je rezervista Mićo Kuzmanović, čiji je udarac nakon odličnog prijema lopte otiÅ”ao malo preko gola. Do kraja susreta oba su tima stvorila nekoliko poluÅ”ansi, a Sarajevoj e u sudijskoj nadoknadi stiglo do pogotka za 3:1 preko rezerviste Amara Rahmanovića, koji je mrežu Å irokog Brijega zatresao nakon dodavanja Krste Velkoskog.Ā Sarajevo je ovom pobjedom ostalo na dva boda zaostatka za Å irokim Brijegom i u posljednja tri kola će pokuÅ”ati da dohvati treće mjesto kako bi osiguralo evropski fudbal neovisno od ishoda finala Kupa BiH.

Ā 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH - Liga za prvaka Sarajevo Radnik