XS
SM
MD
LG

0 : 1
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Oda zaustavio Baku

20.10.2018 Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Fudbaleri Željezničara su u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaći Zrinjski sa 1:0.

U trećoj minuti Bilbija proigrava Jovića, a ovaj iskosa šutira u dobro postavljenog Kjosevskog. Šest minuta poslije dobar volej Filipovića, ali lopta odlazi malo preko našeg gola. U 25. minuti Čurjurić je lijepo povukao loptu, a potom šutirao sa 20 metara, ali Brkić paradom izbacuje u korner. Nakon kornera iz 36. minuti Rustemović je šutira visoko preko gola iz dobre situacije.

U posljednjoj minuti prvog dijela Zajmović iskosa šutira u vanjski dio mreže domaćih. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Bilbija u 51. minuti glavom šutira malo pored našeg gola. Dvije minute poslije ponovo Bilbija prijeti, ovaj put udarac iskosa Kjosevski hvata. U 62. minuti je Željo poveo. Čurjurić je prošao po lijevoj strani, ubacio u sredinu gdje je bio Sulejman Krpić koji posprema loptu u mrežu Zrinjskog. 

Krpić u 77. minuti krade loptu Jakovljeviću, a Jazvić iskosa šutira, ali Brkić dobro brani. U 81. minuti Rodin ubacuje iz auta, a Jazvić sa pet metara šutira iznad gola. Čurjurić u 84. minut šutira iz slobodnog udarca, a Brkić izbacuje u korner. Nakon kornera je Čurjurić ubacio, a Krpić glavom šutira preko gola. Minutu poslije Barišić šutira glavom preko našeg gola.

U prvoj minuti nadoknade Kjosevski je spasio Želju. Prvo je udarac jedan na jedan Mrakovića odbranio, a potom sjajnom paradom i udarac Bekrića.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Zvijezde 09. Utakmica na Grbavici počinje u 16:30 sati.

 

Željezničar: Kjosevski – Osmanković (Bakrač od 43.) , Bogičević, Rodin, Pavić – Šabanadžović, Blagojević (Vranješ od 80.) – Zec, Čurjurić, Zajmović (Jazvić od 74.) – Krpić.
 

Zrinjski: Brkić – Galić, Jakovljević, Barišić, Stojkić (Bencun od 74.) – Rustemović (Marković od 65.), Čirjak – Filipović, Bilbija, Todorović – Jović (Bekrić od 65.).
 

Žuti kartoni: Rustemović, Pavić, Jakovljević, Šabanadžović, Barišić.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH BH Telecom Premijer liga Zrinjski Željezničar
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača