XS
SM
MD
LG

1 : 1
Poluvreme
0 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Osmanković je poravnao na Otoci. Olimpik traži sva tri boda.
66. minut '
Gol
Gosti su na Otoci poveli sa . Gol je postigao Šarić.
20'
NK Olimpik: Hadžić, Cana, Pehar, Uzelac, Osmanović, Muminović, Džafić, BeÅ”irević, Sadiković, Stojanović, Salčinović.
NK Zvijezda: Prljača, Popović, Petrović, Brčkalić, Å arić, JusufbaÅ”ić, Pecelj, Jaćimović, Kadrić Å arkanović, Ilić.
IzveŔtaj utakmice

Po bod na Otoci

09.09.2018 Administrator DC

U okviru 5. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine Olimpik je na Otoci dočekao ekipu Zvijezde iz Gradačca, a meč je okončan bez pobjednika rezultatom 1:1.

Nakon ubačaja iz kornera BeÅ”irević je imao prvu priliku za Olimpik u petoj minuti susreta, ali njegov udarac odlazi pored gola. Mile Pehar je imao novu priliku za Olimpik u desetoj minuti susreta kada je Å”utirao sa velike udaljenosti, ali lopta odlazi preko gola gostiju.

U jeku napada Olimpika gostujući fudbaleri uspjeli su stići do pogotka u 20. minuti kada je nakon dobre akcije JusufbaÅ”ić uposlio Å arića, a ovaj matirao Hadžića za vodstvo od 1:0.

Olimpik je izveo dobru akciju po lijevoj strani u 31. minuti susreta, lopta stiže do Cane, ali on loÅ”e Å”utira, pa je propala prilika za domaće. Adnan Osmanović je četiri minute kasnije centrirao iz slobodnog udarca, Amar BeÅ”irević glavom Å”utirao, ali gostujući golman zaustavlja nejgov pokuÅ”aj.

U 36. minuti susreta strijelac pogotka Šarić nije bio oprezan, udario je protivničkog fudbalera, dobio drugi žuti karton i morao je ranije napustiti meč. Olimpik je odmah zaprijetio nakon slobodnog udarca preko Džafića, ali njegov udarac glavom hvata Prljača.

Samo minut kasnije domaći imaju priliku preko Uzelca koji Å”utira glavom, ali njegov udarac odlazi pored gola. Olimpik je joÅ” jednom pokuÅ”ao preko Jusufija, ali i njegov udarac otiÅ”ao je pored gola gostiju.

Pred sami finiÅ” prvog dijela Olimpik je mogao stići do pogotka. Nakon centarÅ”uta glavom je Å”utirao Džafić, a lopta pogađa prečku, da bi odbijenu loptu Å”utirao BeÅ”irević, ali pored gola gostiju, pa se na odmor otiÅ”lo pri rezultatu 1:0 u korist Zvijezda.

Drugi dio susreta Olimpik je otvorio puno ofanzivnije, a na terenu se naÅ”ao i Kerim Tatar koji je uÅ”ao umjesto Denisa Cane. Prvu pravu priliku u drugom dijelu imao je Stojanović u 55. minuti susreta kada je napravio sjajan prodor, ali njegov udarac zaustavio je Prljača.

Dvije minute kasnije Olimpik je u dva navrata prijetio golu Zvijezde, ali su se gosti uspjeli odbraniti. U 58. minuti susreta Tatar je proÅ”ao dva fudbalera i Å”utirao, lopta pogodila stativu, da bi na odbijenu loptu natrčao Stojanović, ali njegov udarac blokirala je odbrana gostiju.Ā 

Domaći golman je sjajno izvukao svoj tim u 59. minuti susreta. Naime, Jaćimović je stigao do jedne lopte, uÅ”ao u kazneni prostor i Å”utirao, ali je Hadžić odbranio njegov udarac, da bi onda i zaustavio njegov pokuÅ”aj da ga obiđe nakon promaÅ”ene prilike.

Zvijezda je joÅ” jednom imala opasnu priliku u 62. minuti susreta kada je lopta doÅ”la do JusufbaÅ”ića, ali fudbaler Zvijezde nije bio priseban, pa je promaÅ”io loptu i propala je prilika za goste.

Nova prilika za domaće bila je u 64. minuti susreta kada je Džafić glavom Å”utirao preko gola Prljače.

Olimpik je zatim doÅ”ao do poravnanja. U 66. minuti susreta Adnan Osmanović je sjajno iskoristio centarÅ”ut i matirao Prljaču za poravnanje na Otoci.Ā Nakon postignutog pogotka domaći su nastavili sa svojim napadima i imali dvije sjajne prilike preko Pavlovića, ali ih nisu uspjeli iskoristiti, pa je meč okončan bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Ā 

Lige Federacije Lige Federacije Prva liga FBiH Olimpik Zvijezda