XS
SM
MD
LG

31 : 28
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Novi poraz Borca

22.11.2018 Nenad Vasić

RukometaŔi Sloge su u predivnoj atmosferi u svojoj dvorani u srpskom vječitom derbiju savladali ekipu Borac m:tel iz Banja Luke rezultatom 31:28.

Banjalučani su bolje otvorili utakmicu i poveli 3:0. Domaćim je trebalo sedam minuta da dodju do prvog gola na utakmici. Sloga serijom 3:0 u desetom minutu dolazi do poravnanja na 4:4. Nova serija od tri uzastopna gola Dobojlija bila je u 15.minutu kada su prvi put poveli 8:6 pa je trener gostiju morao tražiti minut odmora. To je urodilo plodom, pa tri minuta kasnije dolaze do izjednačenja 8:8. A onda Karanović, Pavlov i izvrsni organizator igre Stanković svojim golovima dovode Slogu na plus tri 12:9 u 22.minutu. Dobojlije su u tim trenucima igrali odlično i prednost uvećali na 16:11 u 27.minutu. Ipak su gosti do odmora smanjili zaostatak na 17:14.

Izabranici Danka Panića odlično otvaraju drugi dio utakmice i u 35.minutu imaju maksimalnih Å”est golova razlike 20:14. Tu prednost su zadržali do 46.minuta kada je rezultat glasio 25:19. A onda dolazi do pada, sa nekoliko greÅ”aka dozvoljavaju gostima da se vrate u utakmicu. Oni to koriste u 56.minutu serijom 3:0 dolaze na samo gol zaostatka 27:26. UÅ”lo se u neizvjesnu zavrÅ”nicu i umalo da domaći od gotovog naprave veresiju. Dva minuta prije kraja Stanković vraća dva gola prednosti 29:27. Savić svojim golom joÅ” viÅ”e zakuvava minut i po prije kraja 29:28. Sloga je krenula u napad i dosudjen je sedmerac koji realizuje Milan Pavlov za 30:28. Zatim gosti imaju napad koji nisu iskoristili i slavlje domaćih igrača i navijača moglo je da počne. Tačku na ā€œiā€ stavio je Vladimir Stanković za konačnih 31:28 nekoliko sekundi prije zvuka sirene.

U redovima Sloge nije bilo slabog pojedinca. Golman Bogdanović upisao je 13 odbrana, dok su golove postigli svi igrači koji su proveli skoro cijelu utakmicu na parketu i to Vladimir Stanković, Bojan Tulendić i StefanĀ  Petković po 6, Milan Pavlov je bio nepogreÅ”iv sa linije sedam metara postigavÅ”i ukupno pet golova na meču, te Velibor Manjić i Luka Karanović sa po 4 gola. Kod gostiju najefikasniji su bili Goran Daničić i Srdjan Savić sa po 5 pogodaka.

Treba reći da je Slogi nedostajao Miljan Ivanović koji se povrijedio na utakmici u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

SLOGA (D) ā€“ BORAC M:TEL 31:28 (17:14)

DOBOJ ā€“ Dvorana: SrednjoÅ”kolskog centra. Gledalaca: 600. Sudije: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (oba iz Tuzle). Delegat: BoÅ”ko Čadjo (Kozarska Dubica). Sedmerci: Sloga Doboj 4(4), Borac m:tel 5(3). Isključenja: Sloga Doboj 6, Borac m:tel 8.minuta.

SLOGA (D): Bogdanović (13 odbrana), Zekić, M.Djurdjević, Maksimović, KrajiÅ”nik, Tulendić 6, Stanković 6, Petković 6, Bajović, Pavlov 5(4), Miličević, Karanović 4, Lazić, Manjić 4. Trener: Danko Panić.

BORAC M:TEL: D.Unčanin 3(2), V.Djurdjević 1, Daničić 5, Mijatović, LjubiÅ”ić (7 odbrana), Bubić, Subotić (3 odbrane), Nježić 1, Savić 5, Miljković 4, Knežević, Radjenović 2(1), Ćelić 2, Å eÅ”ić 1, Buljina 3, Dakić 1. Trener: Mirko Mikić.

Igrač utakmice: Vladimir Stanković (Sloga Doboj).

Ā 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Sloga(D) Borac M:TEL