XS
SM
MD
LG

02.11.2018 20:00
FMP Železnik
74 : 85
1/4
21 : 18
2/4
14 : 26
3/4
27 : 14
4/4
12 : 27
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

FMP slavio kod Igokee

02.11.2018 Đ. MaleÅ”ević

KoŔarkaŔi Igokee doživjeli su četvrti poraz u ABA ligi. Aleksandrovčani su poraženi na svom terenu od FMP-a rezultatom 85-74.

Igokea je odlično otvorila susret. Jako dobro su defanzivno igrali na početku meča a napad je dobro funkcionisao pa je Igokea vodila 10-2. Međutim, malo po malo gosti su hvatali ritam. Zategnuli su odbrani i doÅ”li su do vodstva 18-16. Ipak, u zavrÅ”nici prvog perioda, Tomislav Zubčić veže pet poena i Igokea dobija prvi period sa 21-18.

Drugi period Igokea je odigrala katastrofalno. U odbrani nije bilo dovoljno komunikacije i koncentracije. Dosta su ispadali u pik igri a nisu dobro branili ni Å”ut za tri poena rivala. Napadi su bili statični i sve se svodilo na akcije za Zubčića ili teÅ”ke Å”uteve ostalih igrača. FMP je kaznio loÅ”u igru Igokee i na odmor su otiÅ”li sa devet poena prednosti.

Treći period bio je prilično čudan. Igokea je dobro otvorila treći period i priÅ”la na -4. FMP je uzvratio serijom i trojkom Rebeca doÅ”li su do +12. Tada su gosti stali. Adamović pogađa trojku a uz to u istoj akciji Zubčić je bio fauliran i pogodio je bacanja. Igokea je nastavila svoju seriju preko LeÅ”ića a trojkom Zubčića doÅ”li su do izjednačenja. Nisu pomogli gostima ni tajm auti njihovog trenera. Igokea je seriju nastavila i nakon trećeg perioda vodili su 62-58.

Poslednji period Igokea je odigrala loÅ”e. Na početku je razigran bio Rebec. Možete nekako i preboljeti njegove lude step bek trice ali kada vam Rebec hvata ofanzivni skok i daje poene iz njega, onda vam se ne piÅ”e dobro. Igokea je odgovarala najviÅ”e preko Zubčića a na momente se neko drugi dodavao. Nakon serije Rebeca, i Pot je imao svoju seriju a na kraju je i Apić dokrajčio Igokeu. Na kraju su gosti slavili i doÅ”li su do bitne pobjede.

FMP je do pobjede predvodio Rebec sa 20 poena i Å”est asistencija dok je Pot dodao 17 poena. Jedini raspoložen u Igokei bio je Zubčić sa 25 poena ali sam nije mogao. Iskusniji igrači Igokee, večeras su totalno zakazali Å”to je i rezultiralo porazom.

Igokea je sada na 2-4 omjeru a FMP na 3-3.
Ā 

Foto: ABA liga

Lige Srbije Lige Srbije ABA liga Igokea FMP
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača