XS
SM
MD
LG

39 : 25
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Derventa,kao Ŕupalj sir

05.12.2018 Svijet rukometa

RukometaŔi visočke Bosne prvi su učesnici 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine, nakon Ŕto su u obje utakmice savladali rukometaŔe Dervente.

Nakon pobjede u prvoj utakmici sa 10 golova razlike, bilo je jasno da će revanÅ” utakmica u Visokom poslužiti za davanje prilike većem broju igrača, Å”to su iskoristila oba trenera. Domaći tim utakmici je počeo u postavi Čabaravdić, Imamagić, Burić, Selimović, Mimić i Omanović, a na golu je stajao oporavljeni Enes Sirčo.

Utakmica je otvorena na pravi način te je visočki tim poveo sa 3:0, no nakon par tehničkih greÅ”aka u dodavanju i promaÅ”enih napada, gosti iz Dervente su uzvratili svojom serijom te poveli sa 4:3. Ipak, kada je u pitanju neka rezultatska neizvjesnost na ovoj utakmici, to je bilo sve Å”to smo vidjeli, budući da su domaći momci predvođeni prije svega golovima Mimića i Imamagića već u prvom poluvremenu napravili razliku od 3 gola, pa se na odmor otiÅ”lo pri rezultatu 16:13.

U drugom poluvremenu priliku je dobilo joÅ” mladih igrača, Emrah Jamaković, Harun Sirčo i Harun Babić, uz Ahmeda Čabaravdića, koji se odbranama istakao posebno u posljednjih 10 minuta utakmice, kada je napravljena najveća razlika. Iako je bilo greÅ”aka, ishitrenih Å”uteva i pogreÅ”nih dodavanja, tokom utakmice smo ipak vidjeli pregrÅ”t lijepih poteza i efektnih golova. Samo u drugom poluvremenu Selimović je dao 7 golova, Jamaković 5, Sirčo 3 i Babić 2, dok je Imamagić, koji je odigrao svih 60 minuta, utakmicu zavrÅ”io sa 10 golova. U redovima gostiju bolji od ostalih bili su Dragičević sa 8 i MiÅ”anović sa 5 golova.

Visočki rukometaÅ”i su uspjeli u svojoj namjeri da odmore dio igrača za predstojeću derbi utakmicu u Gračanici, dok navijači sigurno mogu biti zadovoljni sa utakmicom u kojoj je domaći tim postigao 39 golova, za konačnih 39:25. Protivnik u 1/4 finalu Kupa BiH će biti poznat tek nakon novog izvlačenja parova, a ponovo će se igrati dvije utakmice.

Ostalo Ostalo Kup BiH Bosna Derventa
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača