XS
SM
MD
LG

Emina lako sa Modričom

 

 

Emina iz Mostara je u okviru 11. kola Premijer ženske lige BiH, na domaćem terenu rutinski došla do šeste pobjedu u sezoni protiv ekipe Modriče. Domaće su u ovaj meč ušli agresivno i maksimalno koncentrisano, sa jasnom željom da ostvare trijumf.

Emina je uglavnom kontrolisala meč i stvarala prilike, a do vodstva stižu već u 5. minuti, kada je loptu uzela A. Isaković pretrčala golmana gostujuće ekipe i poslala loptu u gol.

Zatim u 27. minuti Denda je veoma dobro šutirala, pogađa stativu, ali na loptu nalijeće A. Isaković i postiže svoj drugi gol na utakmici. Deset minuta kasnije, Emina je uspijela da postigne i treći gol, Gačanica je proslijedila loptu do Dende koja rutinski trese mrežu Modriče i dovodi svoju ekipu u prednost od 3:0, što je bio i konačan rezultat prvog dijela igre.

U nastavku utakmice domaće su uglavnom kontrolisale igru, dok je Modriča pokušavala na kontranapde preko Osmančević i Bitević da ugrozi gol Fatković, u par navrata morala je da interveniše domaći golman.

 

 

U 70. minuti loptu dobija Gačanica, koja fantastičnim udarcem u rašlje trese mrežu za 4:0. U 81. minuti Husić je ukrala loptu na sredini terena i sa dvadeset metara postigla lijep pogodak, a samo 4. minute kasnije Gačanica je postigla evrogol iz kornera i postavila konačan rezultat 6:0.

- Ovom pobjedom ostale smo u vrhu tabele što nam je i bio cilj, a nakon tri uzastopna poraza uspijeli smo prekinuti taj niz i sa visokom pobjedom otići na odmor. Utakmica je odigrana po jako teškom vremenu, ali smo uspijeli da ispoštujemo dogovor iz svlačionice i sve ono što smo uigravali na treninzima. Pokazali smo da zaslužujemo biti u vrhu tabele, te da smo sigurno jedna od boljih ekipa u ovoj ligi. Čitav tim je odradio jedan jako dobar zadatak i ponosna sam na svoju ekipu, ističe Minela Gačanica, dvostruki strijelac na utakmici.

 

 

 

ŽNK Emina Mostar-ŽFK Modriča 6:0 (3:0)

Stadion: Rođeni Gledalaca: 30 Glavni sudija: Čelik Merima (Sarajevo) Pomoćnici: Jusufović Aida (Sarajevo) i Spahić Almira (Sarajevo) Žuti kartoni: Emina (Bojanić), Modriča (Lugonja, Okanović)

Emina: Fatković, Šimić, Manigoda (od 46. Husić), Bojanić, A. Isaković, Denda (od 58. Hrelja), Gačanica, Velagić, Kreča (od 85. Begović), Kršo i A. Isaković. Trener: Zijad Tojaga

Modriča: Lovrić, Mašić (od 65. Vidović), Lugonja, Smiljanić, Karić, Vejnović, Milošević, Simić (od 46. Hasić), Okanović, Bitević i Osmančević. Trener: Drago Svitlica Igračica utakmice: Minela Gačanica (Emina Mostar)

 

 


Iskra 2 : 0 Gradina
SFK 2000 2 : 0 Lokomotiva
Emina 6 : 0 Alfa Modriča
Radnik Bumerang 2 : 1 Banja Luka
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 10 1 0 31
2 Iskra 11 9 1 1 28
3 Lokomotiva 11 7 0 4 21
4 Emina 11 6 0 5 18
5 Radnik Bumerang 11 4 0 7 12
6 Alfa Modriča 11 3 0 8 9
7 Banja Luka 11 3 0 8 9
8 Gradina 11 1 0 10 3