XS
SM
MD
LG

Stigla Merima

 Radnik iz Bijeljine dobio je vrijedno pojačanje pred nastavak sezone u Premijer ženskoj ligi BiH.

Riječ je o Merimi Aljić, koja je stigla iz ekipe Gradine Srebrenik za koju je igrala jednu sezonu. A još je igrala dugo godina za Fortunu iz Živinica. Nova igračica ekipe iz Bijeljine ističe da je zadovoljna i sretna što će nositi dres Radnika u nastavku sezone.

- Žalosno je što se pojedini ljudi nađu u ženskom fudbalu, a nije im mjesto u fudbalu uopšteno. Iskreno žao mi je što se ekkipa Gradina dovela u ovakvu situaciju, ali mislim da su igračice tu najmanje krive. Ja im želim puno sreće u nastavku kao i svim ekipama u ligi. Prije svega želim da se zahvalim treneru ekipe Radnika na pozivu da budem dio njegovog tima. Uvijek mi je Radnik kao ekipa bila za primjer u svakome pogledu. Ne samo meni, nego i većini igračica. Imaju nešto što druge ekipe nemaju, a to je dobar rad, slogu, zalaganje, uvijek su tu jedna za drugu i to je ono što me najviše privuklo. Znala sam par igračica od ranije, a i sa ostalim sam se upoznala i već su me sve prihvatile. U Bijeljini sam već pet dana i zadovoljna sam. Treniramo svaki dan, družimo se i imam samo pozitivino mišljenje o treneru, ekipi i igračicama. Jedva čekam da prvenstvo počne i nadam da ću im biti od velike pomoći. I na kraju moram da se zahvalim svom induvidualnom treneru Alenu Kapidžiću koji mi je uz roditelje najveća podrška. S njim ću nastaviti da radim kada se vratim kući i kada krenu obaveze na fakultetu. Sretna sam i izuzetna mi je čast i zadovoljstvo biti u jednoj ovakvoj ekipi, a sigurna sam da nisam pogriješila što sam baš izabrala njih, izjavila je Aljić.

Ono što je zanimljivo, to je predstavljanje kod ekipe Radnika. Naime na treningu je morala otpjevati jednu pjesmu, jer je to tradicija ove ekipe. Kada god dođe neka nova igračica mora se predstaviti na taj način.

Zahvaljujući njenim saigračicama Anji Stević i Dragani Stokanović naučila je pjesmu "Pauk" i zajedno sa njima je to izvela i otjepavala.


Gradina 0 : 8 Emina
Radnik Bumerang 0 : 5 SFK 2000
Banja Luka 0 : 1 Iskra
Alfa Modriča 0 : 4 Lokomotiva
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 13 1 0 40
2 Iskra 14 12 1 1 37
3 Emina 14 9 0 5 27
4 Lokomotiva 14 9 0 5 27
5 Radnik Bumerang 14 5 0 9 15
6 Alfa Modriča 14 3 0 11 9
7 Banja Luka 14 3 0 11 9
8 Gradina 14 1 0 13 3