XS
SM
MD
LG

Lokomotiva da ugasi Iskru

Fudbalerke Lokomotive u okviru 12. kola Premijer ženske lige BiH u Brčkom dočekuje ekipu Iskru iz Bugojna, sa nadom da će nastaviti sa dobrim partijama na domaće terenu. Lokosice će u nastavak sezone ući sa treće pozicije na tabeli sa 21 osvojenim bodom.

- Pripreme su protekle u najboljem redu, najvažnije je da nijedna igračica nije imala ozbiljniju povredu. Uz dobre smjernice trenera i volje našeg tima osjećamo se i više nego spremno za početak ove polusezone. Ovaj vikend na očekuje derbi protiv ekipe koja je za svaki respekt pri samom vrhu tabele Premijer ženske lige BiH. Samim tim imamo motivaciju da startujemo maksimalno, sa željom da prikažemo odličnu igru i bodove zadržimo u Brčkom. Atmosfera u klubu je odlična, jedna drugoj smo podrška i na terenu i van njega, siguran sam da će svaka djevojka ući sa željom da jedna drugoj budemo maksimalna podrška i pomoć u utakmicama koje dolaze, izjavila je Dragana Vrsajko, igračica Lokomotive.

Lokomotiva i Iskra su se do sada u zvaničnim utakmicama sastali devet puta, a Lokosice su slavile samo jednom, četiri puta je bilo nerješeno i četiri puta je slavila Iskra.

Ono što je zanimljivo, ekipa Milorada Iliškovića će probati iz petog pokušaja stići do prve pobjede na domaćem terenu protiv tima sa Jaklića, prethodna četiri duela to se nije dogodilo, tri puta je bilo nerješeno i jednom je pobjedu odnijela Iskra.

Brčanke su do sada samo jednom poražene na domaćem terenu i to od ekipe SFK 2000 Sarajeva, dok su četiri meča riješili u svoju korist.

- Iza nas je mjesec dana dobro planiranih i odrađenih priprema. Maksimalno smo se posvetile radu i smatram da ćemo nastavak sezone odgovoriti svakom predstojećem izazovu. Tokom priprema smo se kao tim još više zbližili i svaka od nas je spremna mentalno i fizički za sve što nas očekuje u nastavku takmičenja. U nastavku sezone, dočekujemo na domaćem terenu nimalo lakog protivnika, ekipu Iskru iz Bugojna. Svakako mislim da će to biti jedna jaka, borbena utakmica. Mi imamo motiv više da na domaćem terenu ostavimo bodove i dokažemo sebi da je sve što smo do sada uložili, bilo vrijedno truda, rada i odricanja. Za polusezone ne očekujem ništa manje nego da pokušamo doći na drugu poziciju, što naravno nije nemoguće ako se sve kockice Milorada Iliškovića poslože kako treba. Naravno da pokušamo osvojiti Kup RS i ući u finale Kupa BiH. Naravno pred nama je težak izazov, ali ne i nemoguć, dodala je Nikolina Vujadin. Utakmica između Lokomotive i Iskre igra se u subotu od 15:00 časova na stadionu Lokomotiva.


Gradina 0 : 8 Emina
Radnik Bumerang 0 : 5 SFK 2000
Banja Luka 0 : 1 Iskra
Alfa Modriča 0 : 4 Lokomotiva
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 13 1 0 40
2 Iskra 14 12 1 1 37
3 Emina 14 9 0 5 27
4 Lokomotiva 14 9 0 5 27
5 Radnik Bumerang 14 5 0 9 15
6 Alfa Modriča 14 3 0 11 9
7 Banja Luka 14 3 0 11 9
8 Gradina 14 1 0 13 3