XS
SM
MD
LG

Lokomotiva pobjedila Gradinu

Fudbalerke Lokomotive iz Brčkog pobjedile su ekipu Gradinu iz Srebrenika rezultatom 5:, u okviru 13. kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine. Prvo poluvrijeme proteklo je u posjedu lopte domaće ekipe i konstatne napade,

Gradina se očekivano branila i pokušavala rijetkim kontranapadima da ugorzi gol Lokomotive, dok su domaće igračice što prije željele da stignu do gola. Prvu šansu Lokomotiva je imala u 9. minuti, Zukić je poslala loptu u prostor prema Mešanović, no ona šutira samo u golmana.

Minutu kasnije ekipa Milorada Iliškovića je povela, Mirkić je dodala loptu između dva štopera, do Damjanović, koja izlazi oči u oči sa čuvarom mreže Gradine i rutinski postiže pogodak.

Šest minuta kasnije domaća publika se ponovo radovala, korner za Lokomotivu izvela je Vujadin i uhvatila na spavanju golmana Mašić, te postigla fenomenalan pogodak.

Manje više to je bilo sve što se dešavalo u prvom dijelu igre,

Zukić i Vrsajko su za domaću ekipu imale još dobru priliku, no sve njihove udarce zaustavila je bez problema Mašić.

U nastavku igre Gradina je počela da igra nešto ofanzivnije, već na startu imale su stopostotnu priliku, Džanić je napravila veliku grešku u odbrani, a to je mogla da kazni Pezerović, no promašila je prazan gol i šutirala u vanjski dio mreže.

Domaće su na prvu šansu čekale sve do 57. minute, Milica Ilić je odlično se namjestila i potegnula prema golu Gradine, ipak, odlična intervencija golmana. A onda četiri minute poslije, Trujić je napravila prekršaj nad Pezerović, a Zolotić je odlično izvela slobodan udarac i postigla pogodak, te ostavila Gradinu u igri.

Ali, samo dva minuta kasnije Lokomotiva je ponovo vratila prednost od dva razlike, Zukić je odličnim udarcem sa 20 metara postigla fantastičan gol. U 70. minuti kontranapad za ekipu iz Srebrenika, šutira Kastrati, ali Fačić je na mjestu.

U 78. poslije prekršaj je načinjen nad Nikolinom Vujadin, loptu je namjestila Mešanović, odlično gađala i pogodila gol za 4:1. Šansu za novi pogodak imala je Trujić u 85. minuti meča, ali je poslije centaršuta Vujadin šutirala glavom pored gola. Konačan rezultat 5:1 postavila je Dejana Ćosić u nadoknadi vremena poslije asistencije Mešanović iz kornera Lokomotiva je stigla do osme pobjede u prvenstvu i nalaze se na četvrtom mjestu sa 24 osvojena boda.

- Prije svega čestitao bi svojoj ekipi na pobjedi. Vrlo važna pobjeda za nas kako bi ušli mirnije u nastavak sezone, ne mislim tu samo na rezultatski dio nego generalno nakon poraza od Iskre u prvom proljetnom kolu, svakako trebala nam je jedna dobra utakmica i pobjeda. Prilično je dobra stvar ta što smo pobjedili rezultatom 5:1, ali bez obzira na rezultat ja nisam zadovoljan igrom i siguran sam, i ubjeđen da ove djevojke mogu da igraju bolji i ozbiljni fudbal. Još jednom čestitam ekipama na borbi, ekipi Gradine želim sve najbolje u nastavku prvenstva. Svakako da ima prostora za napredak i gledaćemo da tu nađemu jednu kvalitetnu sponu koja će nam omogućiti da igramo ozbiiljniji fudbal u nastavku prvenstva. Nervoza nije postojala, ali činjenica je da dvije utakmice uzastopne primamo olako golove, bez neke konkretne prilike protivnika, izjavio je trener Lokomotive.

Trener Ilišković govorio je i o utakmici koja se igra u srijedu protiv ekipe Iskre iz Bugojna u Kupu Bosne i Hercegovine.

- Pa čeka nas ta utakmica protiv Iskre, sigurno kvalitetan protivnik, dobro se poznajemo, nema tu puno prostora za neka iznenađenje. Obje ekipe imaju kvalitet i vjerovatno će imati i želju da se plasiraju u polufinale, pa čak i u finale Kup takmičenja. S obzirom da smo prije sedam dana igrali prvenstvenu utakmicu, gdje smo izgubili 0:1, vjerujem da ćemo naći motiva za utakmicu koja dolazi, da pokažemo još kvalitetnije izdanje i da im se revanširamo za poraz u prvenstvu. Pokušaćemo da osvježimo ekipu poslije prvenstvene utakmice i da uđemo maksimalno motivisani i spremni u meč, dodao je trener Lokosica.

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽOFK Gradina Srebrenik 5:1 (2:0)

Stadion: Lokomotiva Gledalaca: 70 Glavni sudija: Nejra Ališpago (Sarajevo) Pomoćnici: Almira Spahić (Sarajevo) i Damir Laić (Brčko) Žuti kartoni: Lokomotiva (Damjanović, Zukić, Trujić), Gradina (Hasić, Buljubašić).

Lokomotiva: Fačić, Džanić, Vrsajko (od 88. Milanović), Mešanović, Trujić, Vujadin, Zukić, Ilić, Mirkić (od 79. Gavrić), Damjanović (od 46. Mujkić). Trener: Milorad Ilišković

Gradina: Mašić, Rahmanović (od 45. Kastrati), Hamzić, Buljubašić, Zolotić, Pezerović, Hasić, Ružić (od 87. Ćorbić), Šećić, Mujić, Memić (od 40. Bećirović). Trener: Nermin Karić

Igračica utakmice: Milica Ilić (Lokomotiva Brčko) ​

ŽFK Lokomotiva


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6