XS
SM
MD
LG

Sofija Krajšumović donijela pehar

ŽFK Radnik, Bijeljina

Fudbalerke Radnika iz Bijeljine osvojile su Kup Republike Srpske pošto su u finalu savladale ekipu Banja Luka,  nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca 4:1, a u regularnih 90 minuta rezultat je glasio 2:2.

Ekipa Dragana Jevtića je tako na odličan način završila ovu sezonu i odnijela  pehar u svoje vitrine.

 Kao što se i očekivalo, gledaoci, kojih je na tribinama na Gradskom stadionu u Bijeljini bilo oko 200, imali su šta da vide, ludnicu, dobru igru, dobre šanse i interesantne golove. Od početka meča viđena je grčevita borba za svaku loptu i svaki dio terena, visok tempo i veoma kvalitetna igra.

Sve je bilo još interesantnije, kada se zna da ove dvije ekipe već godinama igraju kvalitetne i zanimljive utakmice, te da se dobro poznaju.

Prvu šansu  na utakmici imala je domaća ekipa, Krajšumović je probila po strani, uputila dobar centaršut u peterac, ali se Mićanović spetljala i nije  dobro  zahvatila loptu. Potom u 27. minuti Banja Luka je stigla do prednosti, Cvijić je poslala loptu do Bektaš, koja snažno  šutira u bliži ugao Spasojević i dovodi svoju ekipu u prednost od 0:1.

Nakon toga  je Radnik imao još jednu dobru priliku, N. Milović je ubacila loptu u šesnaesterac, iz kornera, ali Jović je glavom šutirala preko gola.

Na odmor se odlazi sa vođstvom ekipe Željka Durića od 0:1 U nastavku meča viđena je veoma kvalitetna igra i borba sa obje strane. Banja Luka je u 60. minuti duplirala prednost, Bektaš je poslala loptu prema Cvijić, a ona fantastičnim udarcem postiže pogodak za 0:2.

Zatim, Radnik baca sve karte u napad, te je dvije  minute kasnije uspio da smanji rezultat, nakon duge lopte Njeguš u šesnaestercu prema Krajšumović, mlada igračica odlično prihvata loptu i postiže pogodak.

U 85. minuti desila se jedna zanimljiva situacija, Krajšumović je ušla u šesnaesterac, a Ćebedžija je napravila po mnogima nedozvoljen start, te je glavni sudija meča propustio dosuditi kazneni udarac za domaćina. Domaće igračice su očekivano bile izrevoltirane njenom odlukom, pa je i isključena igračica Radnika, N. Milović,  nakon prigovora.

Ali kada su svi mislili da je kraj, ponovo se ukazala sjajna Sofija Krajšumović, nakon duge lopte Šakotić, mlada igračica ponovo je prihvatila loptu, zaobišla Vasić i donijela izjednačenje svojoj ekipi i veliku radost.

Nakon 90 minuta teškog psihološkog trilera uslijedili su jedanaesterci. Za domaću ekipu pogodile su Mićanović, Šakotić, Njeguš i Krajšumović, dok je za gostujući tim pogodila samo Vasiljević.

Na golu je blistala Spasojević, domaći čuvar mreže, koja je odbranila kaznene udarce Bektaš i Barać. Igračica ove utakmice, Sofija Krajšumović izjavila je da je prezadovoljna što je pehar otišao u njihove vitrine.

 - Ušle smo u meč naravno da pobijedimo i da osvojimo taj trofej i takođe smo gledali tu utakmicu kao revanš prošlogodišnjeg finala Kupa u kojem smo izgubili na penale. Imale smo veliku želju za osvajanjem Kupa što smo na kraju i uradile. Pokazali smo da smo ekipa sa karakterom, jer nije lako vratiti se u utakmicu nakon što gubite 0:2. Smatram da smo i oštećene kada nam nije dosuđen čist kazneni udarac, ali morale smo igrati dalje. Naravno da smo zadovoljne rezultatom ove utakmice i drago nam je što smo sezonu krunisali ovim peharom.Pauza će nam svakako dobro doći, imali smo napornu i tešku sezonu u kojoj je bilo dosta borbe, ali na kraju se isplatilo jer smo osvojili Kup RS i opstali u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine, kaže Krajšumović.

Finale Kupa Republike Srpske, za žene

ŽFK Radnik Bijeljina - ŽFK Banja Luka 2:2 (0:1).

Stadion: Gradski u Bijeljini. Gledalaca: 200. Glavni sudija: Milana Marković (Milići). Pomoćnici: Nevena Marković (Milići) i Suzana Borić (Vlasenica). Žuti kartoni: Radnik (Njeguš, N. Milović, Stokanović, Krajšumović), Banja Luka (Lolić, Vasiljević). Crveni karton: Radnik (N. Milović u 89. minuti).

Radnik: Spasojević, Lukić (od 85. Ilić), N. Milović, Šakotić, Mićanović, Jović (od 63. Marković), Njeguš, Stokanović, Stević, Krajšumović, Aljić (od 83. Ždero). Trener: Dragan Jevtić.

 Banja Luka: Vesić (od 46. Vasić), Barać, Bektaš, Jandrić, Marjanović, Vasiljević, Lolić, Janković, Ćebedžija, Cvijić, Milanović. Trener: Željko Durić.

Igračica utakmice: Sofija Krajšumović (Radnik Bijeljina).

 

Fotografije: