XS
SM
MD
LG

Dejvis kup: Nole i Ćaćko imali pobjedu u rukama ali dubl Nijemcima donio pobjedu

Foto: ATP Tour

Teniseri Srbije poraženi su od Njemačke sa 2-1 u drugom kolu Dejvis kupa. Nijemcima su odlučujući bod donijeli Kravic i Puec u dubli, savladavši Đokovića i Ćaćića u tri seta.

Nijemci su bolje otvorili meč. U četvrtom gemu brejknuli su na servis Ćaćića i poveli su sa 3-1. Međutim, Srbija je ekspresno vratila brejk i došla je do 3-3. Do kraja prvog seta nije više bilo brejkova. Set je otišao u taj brejk. Ključan je bio mini brejk iz riterna za 2-1 na samom početku taj brejka. Tu prednost Nijemci su čuvali do kraja te su sa 7-5 dobili taj brejk.

U drugom setu su Nijemci prvi došli do brejk lopti. Bilo je to u sedmom gemu. Međutim, serijom od tri poena Ćaćić je sačuvao servis. U osmom gemu desio se brejk. Sa po dva sjajna riterna Noleta i Ćaćka, srpski dubl je napravio brejk. Brejk je i potvrđen pa je srpski dubl sa 6-3 dobio drugi set. 

Srbija je sjajno otvorila treći set. U trećem gemu, Đoković i Ćaćić napravili su brejk. Imali su šansu i za dupli brejk ali je nisu iskoristili. U osmom gemu, Nijemci vraćaju brejk i dolaze do 4-4. U 11. gemu, Nole i Ćaćko su imali dvije brejk lopte ali ih nisu iskoristili.

Treći set je na kraju otišao u taj brejk. Nijemci su opet napravili mini brejk za vodstvo od 2-1. Međutim, nakon sjajnog riterna Ćaćića, Srbija je došla do 2-2. Sa dva mini brejka, Nijemci su poveli 5-2. Srbija je jedan vratila ali su Nijemci došli do tri meč lopte. Dvije su Nole i Ćaćko spasili ali treću su Nijemci iskoristili te su sjajnim servisom Kravica osvojili taj brejk sa 7-5.

Srbija i pored poraza može proći dalje ukoliko Austrija savlada sutra Njemačku. Ima šansu da prođe i kao jedna od dvije najbolje drugoplasirane ekipe ali to će biti ipak teže.