XS
SM
MD
LG

Tamara Ćešić ponovo u Slobodi: Volim igrati u tuzlanskom Mejdanu

Foto: ŽOK "Jahorina" Pale/facebook

Tamara Ćešić, dojučerašnja odbojkašica Jahorine sa Pala, nova je igračica Slobode iz Tuzle člana Premijer lige BiH.

Ćešićeva će tako po drugi put obući dres ovog premijerligaša, nakon što je u sezoni 2015/16. igrala za Slobodu.

„Jako  lijepe uspomene vežu me za ovaj grad i klub i sigurno da je to bio motiv više za dolazak u Tuzlu. Moram reći da se u ovom gradu osjećam kao kod kuće i volim ambijent dvorane „Mejdan““, ističe Ćešićeva, koja navodi da je Tuzla grad koji voli odbojku.

Velike zasluge za dolazk ove igračice u Slobodu imaju predsjednik Slađan Ilić i trener Armin Dervišević.

„Odlično poznajem Upravu kluba koja radi odličan posao, kao i trenera Derviševića, koji su imali korektnu ponudu za mene koju nisam mogla odbiti. Smatram, da rad sa trenerom koji traži borbu na terenu, rad i zalaganje, da su prava sredima za mene, jer i sama dajem i više od 100 odsto na terenu“, govori ova odbojkašica iz Brčkog, kojoj je njena pordica velika podrška tokom cijele karijere.

Foto: ŽOK "Jahorina" Pale/facebook

Vjeruje ova lijepa Brčanka, koja danas živi i radi u Sarajevu, da će ispuniti ciljeve koje Uprave stavi pred njih.

„Tu sam da pomgnem ekipi sa svojim iskustvom i da ispunimo ono što se od nas bude tražilo. Moram reći da se radi o ekipi koja ima potencijal, jer veliki broj igračica su reprezentativke mlađih selekcija naše zemlje. Narvno, tu je i nekoliko provjernih djevojaka koje će dati sigurnost ekipi“, poručuje odbojkašica, koja se nedavno našla i na širem spisku selektora BiH reprezentacije.

Ova dvadesetšestogodišnja odbojkašica karijeru je započela u Bimal Jedinstvu iz Brčkog, a zatim je branila boje Modriče, tuzlanske Slobode, Mostara i ORT Centar iz Sarajeva.

 

U sezonu 2022/23 ulazimo jači i za još jednog sjajnog igrača, primača servisa. Tamara Ćešić, povratnica u naš klub,...

Posted by Odbojkaški klub "Sloboda" Tuzla on Sunday, June 12, 2022

 

 

Sezona u Jahorini

Ženski odbojkaški klub Jahorina sa Pala, sezonu je okončao na 6. mjestu Premijer lige BiH sa šest pobjeda i 12 poraza, dok su plej-ofu zaustavljene od BL Voleja.

„Mislim da smo imali dobru sezonu i da je klub zadovoljan sa mnom i rezultatima. Bili su zaista korektni prema meni od prvog kontakta pa evo i do ovog kraja. Drago mi je da sam bila u timu Danila Tadića protekle sezone, jer je to bila izuzetno značajna sezona za mene. Nakon teške povrede, zatim igranja u nižem rangu vratila sam se u Premijer ligu i dali su mi šansu, koju sam nadam se i opravdala. Želim im svu sreću u novoj sezoni“, poručila je Tamara Ćešić.