XS
SM
MD
LG

Vlaseničani dočekali Zvezdin karavan

Kada se Mila Kovačević bude hvalila da je navijač Crvene zvezde maltene od samog rođenja, to niko neće moći da porekne jer je ova šestomjesečna djevojčica od danas i zvanično navijač najtrofejnijeg srpskog kluba. Pristupnicu su za Milu, na spektakularnom dočeku Zvezdinog karavana u Gradskom parku u Vlasenici, potpisali njeni djedovi, obojica vatreni „zvjezdaši“.

Šestomjesečna Mila Kovačević, najmlađi član Crvene zvezde u Vlasenici

Preko tristotine Vlaseničana je, uz navijačke pjesme i transparente, dočekalo Zvezdin autobus, i pokazalo ljubav prema beogradskom klubu, a njih stotinu pedeset, od sedam do 77 godina, pridružilo se crveno-bijeloj navijačkoj armiji.

„Ponosni smo što je i ove godine Vlasenica pokazala da je cijela crveno-bijela. Prošle godine smo sa učlanjenih 227 „zvjezdaša“oborili rekord po broju novih članova, u konkurenciji 60 mnogo većih gradova kroz koje je karavan prošao. Ni ove godine taj broj nije zanemariv jer je člansku kartu dobilo oko 150 navijača iz Vlasenice, ali i iz okolnih gradova. Mi smo veoma zadovoljni odzivom, posebno jer je bio veliki broj djece i mladih, ali i porodica u kojima se ljubav prema Zvezdi prenosi generacijama“, priča Nenad Lelek iz Udruženja navijača Crvene zvezde u Vlasenici.

Lelek je objasnio i šta je to Zvezdin ljetni karavan.  

Na dan kada je naš klub osvojio titulu prvaka Evrope u Bariju,  29. maja, iz centra Beograda predstavnici kluba autobusom kreću, sa značajnijim peharima osvojenim u bogatoj istoriji Crvene zvezde, u obilazak brojnih gradova u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Navijači imaju priliku da se fotografišu sa peharima Lige šampiona, odnosno peharom koji je naš klub osvojio te slavne 1991. godine, Superlige i Kupa Srbije, da se učlane u klub i tako ostvare različite privilegije koje nudi članstvo u Crvenoj zvezdi, i to je akcija koja traje već nekih 12-13 godina“, objašnjava on.

U porodici Pojžak, tata Ivan je ljubav prema Zvezdi prenio sinovima Dimitriju i Konstantinu, ali i kćerkici Ivani

Udruženje navijača Crvene zvezde u Vlasenici je ozvaničeno u februaru 2021. godine, iako su njegovi članovi unazad nekoliko godina provodili različite aktivnosti na podršci voljenom klubu.

“Ideja o osnivanju Udruženja pojavila se odavno,  a ona je mnogo šira od navijačke grupe kako se to obično shvata,da bi se promovisala Crvena zvezda i ljubav prema njoj, da bi se organizovali odlasci na utakmice i navijanje na pravi način, u pravom sportskom smislu. Od osnivanja pa do danas, u saradnji sa upravom Crvene zvezde i beogradskim “Delijama”, odveli smo, o svom trošku, nekoliko stotina mališana na  mnoge značajne utakmice, organizovali smo humanitarne akcije, promotivne akcije, ali  i onlajn druženje za vlaseničke osnovce sa definzivcem Zvezde Milošem Degenekom, tokom pandemije. Zbog svega toga, uspjeli smo da se i pozicioniramo među nekoliko gradova kojima su vrata Crvene zvezde uvijek otvorena, da možemo da razgovaramo na ravnoj časti i da  ostvarimo, osim obaveza, i privilegije koje nosi to članstvo”, zaključio je Nenad Lelek, od najranijeg djetinjstva vatreni navijač crveno-bijelih.

Vlasenica se među gradovima koje obilazi Zvezdin karavan, prvi put našla u julu 2022. godine, a prema ljubavi koju prema ovom klubu imaju Vlaseničani, sigurno će još dugo ostati na njegovoj ruti.